Cauti o masina de tocat carne profesionala? Iata ce caracteristici trebuie sa aiba aceasta!

Cauti o masina de tocat carne profesionala? Iata ce caracteristici trebuie sa aiba aceasta!

0 Shares
0
0
0

In prezent, doua tipuri de masini de tocat carne sunt disponibile pentru vanzare: masinile de tocat manuale si masini de tocat electrice.

Primele sunt din ce in ce mai putin frecvente, deoarece modelele electrice inlocuiesc incet solutia existenta cu manivela de pe piata. Ambele dispozitive au avantajele si dezavantajele lor. Cu siguranta, in cazul unei masini de tocat manuale, economia de energie va fi avantajul.

Dar acesta este probabil singurul aspect pozitiv al dispozitivului. Multe mai multe calitati pozitive pot fi prezentate la masina de tocat carne profesionala.

Informatii de baza

In primul rand, datorita mecanismului electric, masina de tocat carne este mult mai puternica decat dispozitivul traditional, datorita careia se poate descurca chiar si cu carne tare si greu de macinat. In acest caz, activitatea in sine este, de asemenea, mult mai usoara. Nu necesita utilizarea fortei, ceea ce face mult mai placut lucrul cu acest tip de masina de tocat.

In plus, nu este nevoie sa o montezi pe masa, ceea ce a cauzat anterior deplasarea dispozitivului in timpul functionarii. De asemenea, este imposibil sa observi functionalitatea mult mai mare a masinilor de tocat carne moderne, care ar trebui sa faciliteze si raspunsul la intrebarea: „ce masina de tocat carne sa cumperi?”.

La ce sa fii atent atunci cand cumperi?

Cand intentionezi sa cumperi o masina de carne si rasfoiesti ofertele, intrebarea „ce masina de carne sa cumperi?” este prezenta. In primul rand, ar trebui sa pregatesti o lista cu functiile necesare pe care ar trebui sa le aiba dispozitivul. In al doilea rand, merita sa acorzi atentie catorva parametri de baza care afecteaza gradul de utilizare a echipamentului.

Mai jos sunt prezentate cele mai importante dintre ele:

  • Puterea masinii de tocat – in prezent magazinele ofera masini cu o gama mare de putere – de la 250W pana la 2000 W. Nu merita sa cumperi dispozitive cu cea mai mica putere, deoarece este posibil sa nu poata macina carne bine. Puterea minima recomandata este de 500 W. Cu cat masina este mai puternica, cu atat se va descurca mai repede si mai eficient.
  • Eficienta masinii – cel mai adesea este definita ca numarul de kilograme de produse pe care masina le poate macina in 1 minut, desigur, cu cat este mai mare eficienta masinii, cu atat mai repede se vor face treburile casnice.
  • Materialul din care este fabricat dispozitivul – pe langa parametrii care afecteaza direct functionarea dispozitivului, merita, de asemenea, sa acorzi atentie performantelor echipamentului. Materialul din care este fabricat masina de tocat va dovedi durabilitatea acesteia. Desigur, calitatea carcasei va fi mai putin importanta in cazul unui model electric. Acolo, datorita reducerii greutatii dispozitivului, se foloseste in principal plastic, dar merita sa fii atent la faptul ca este din plastic de buna calitate. In cazul modelelor manuale, carcasa din plastic nu va functiona deloc. In acest caz, este recomandat sa achizitionezi un aparat de ras din otel inoxidabil. Cu siguranta va dura mult mai mult. O alternativa poate fi un aparat din fonta, dar carcasa trebuie acoperita suplimentar cu, de exemplu, crom, care actioneaza ca un element de protectie.

 

0 Shares
You May Also Like