Cat costa panourile solare pentru incalzirea apei menajere?

Cat costa panourile solare pentru incalzirea apei menajere?

0 Shares
0
0
0

Apa calda menajera reprezinta o necesitate pentru fiecare locuinta, asa ca este evident faptul ca fiecare familie va cauta cele mai bune solutii pentru obtinerea apei calde menajere.

Cei care locuiesc intr-un apartament care este dotat cu centrala termica, in mod evident nu au de ce sa se mai gandeasca la apa calda menajera, dat fiind faptul ca ei au mereu apa calda menajera la discretie.

Cei care locuiesc insa la casa, sau care au o casa in plin proces de constructie, cu siguranta trebuie sa stie care ar fi cele mai bune variante pentru a avea apa calda menajera la dispozitie.

Aceste persoane sau aceste familii vor putea alege sa isi echipeze casa cu o centrala termica, iar aceasta le va oferi si incalzirea necesara in locuinta, si le va oferi deasemenea si apa calda menajera de care au mare nevoie.

O alta varianta pe care ar avea-o la dispozitie cei care locuiesc la casa, sau cei care au o casa in constructie, ar fi aceea de a opta pentru panourile solare, tinand cont de eficienta panourilor solare.

Aici trebuie precizat faptul ca se poate utiliza un boiler electric pentru incalzirea apei menajere, iar energia electrica poate sa fie provenita tot de la panourile solare, insa aici discutam despre panouri fotovoltaice.

Mai exista insa si varianta ca oamenii care locuiesc la casa sa isi indrepte atentia spre panourile solare pentru incalzirea apei, iar aceste panouri sunt de doua tipuri: panouri solare presurizate si panouri solare nepresurizate.

Referitor la aceste doua tipuri de panouri solare termice, trebuie precizat faptul ca daca vom cauta sa vedem cateva preturi panouri solare presurizate incalzire apa, vom observa ca acestea sunt mult mai mari decat preturile panourilor nepresurizate pentru incalzirea apei.

De regula, panourile nepresurizate costa cam jumatate din pretul panourilor solare presurizate, insa aici trebuie mentionat faptul ca si performantele sunt diferite.

In primul rand, atunci cand trebuie sa se incalzeasca foarte multa apa, panourile presurizate ofera cel mai bun randament, pe cand panourile nepresurizate nu au un randament foarte bun.

In al doilea rand, trebuie ca atunci cand vine vorba despre panourile presurizate sa se tina cont si de faptul ca ele pot sa functioneze fara probleme pe toata durata anului, in timp ce panourile solare nepresurizate pot sa fie folosite doar de primavara si pana toamna.

Asadar, tinand cont de aceste detalii, putem spune ca panourile solare presurizate au pretul mul mai mare justificat, asa ca nu trebuie sa ne mire de ce ele sunt atat de scumpe in comparatie cu panourile solare nepresurizate.

Ei bine, cei care locuiesc la casa mai au si posibilitatea de a opta pentru un junkers pe gaz, in ceea ce priveste incalzirea apei menajere, iar un asemenea echipament poate oferi randamentul dorit.

Asadar, toti cei care locuiesc la casa pot opta fie pentru o centrala termica, fie pot sa isi aleaga un junkers pe gaz, un boiler electric, sau pot opta pentru panouri solare pentru incalzirea apei menajere. Tot ce conteaza insa, este ca indiferent de solutia aleasa, apa menajera calda sa fie mereu prezenta in locuinta.

0 Shares
You May Also Like