Care sunt cele mai comune afectiuni ale inimii?

Care sunt cele mai comune afectiuni ale inimii?

0 Shares
0
0
0

Exista multe persoane care nu au o stare de sanatate foarte buna, iar aici ne referim in special la cei care sufera de diferite afectiuni ale inimii, care pot fi depistate si tratate la Cardio Clinic. In continuare vom vedea care sunt aceste afectiuni si vom vedea ce inseamna fiecare dintre aceste afectiuni, care in cazul in care nu sunt depistate la timp si in cazul in care nu sunt tratate de catre cei mai buni medici, pot pune cu adevarat viata pacientilor in pericol.

Ce este disfunctia microvasculara coronariana?

Disfunctia microvasculara coronariana este un tip de boala cardiaca care apare in vasele mici de sange care se dezvolta din arterele coronare. Spre deosebire de boala arteriala coronariana care apare atunci cand se formeaza placa in artere, CMD apare atunci cand peretii interiori ai vaselor de sange se deterioreaza.

Ce cauzeaza disfunctia microvasculara coronariana?

Este posibil ca factorii de risc pentru disfunctia microvasculara coronariana sa fie asemanatori cu cei ai bolii coronariene. Factorii de risc pot include hipertensiunea arteriala, fumatul, diabetul, varsta inaintata, inactivitatea, excesul de greutate / obezitatea si antecedentele familiale ale bolilor de inima.

Cine are nevoie de o ICD?

Cardioverterele-defibrilatoare implantabile sunt folosite pentru a preveni moartea subita cardiaca, care apare atunci cand inima se opreste brusc bate. Majoritatea pacientilor cu ICD au istoric de stop cardiac sau au fost diagnosticati cu o batai rapide a inimii, numita tahicardie ventriculara. Cu toate acestea, ICD pot fi de asemenea, luate in considerare pentru pacientii cu risc crescut de deces cardiac subita.

Ce este boala cardiaca fetala?

Utilizand imagistica avansata, medicii de la Cardio Clinic sunt adesea capabili sa detecteze defectele cardiace la fetusii inainte de nastere, denumiti boala cardiaca fetala. Dupa diagnosticarea bolii cardiace fetale, medicii lucreaza cu parintii pentru a lua cele mai bune decizii medicale posibile pentru fat.

Care este pronosticul bolii cardiace fetale?

Odata ce un fat este diagnosticat cu o afectiune cardiaca, pronosticul depinde de o serie de factori. Pe baza testelor imagistice si a optiunilor de tratament, parintii ar trebui sa colaboreze indeaproape cu echipa de asistenta medicala pentru a lua decizii cu privire la optiunile de tratament care sunt cele mai bune pentru ei.

Ce este preeclampsia?

Preeclampsia este o afectiune grava care apare atunci cand femeile dezvolta hipertensiune arteriala in timpul celui de-al doilea sau al treilea trimestru de sarcina. Preeclampsia afecteaza oriunde de la 2-8% din sarcini si, daca este lasata netratata, poate duce la complicatii grave pentru mama si copil.

Care sunt posibilele complicatii asociate cu preeclampsia?

Cand preeclampsia este severa, ea poate afecta organele si poate cauza probleme grave la mama si la copil. Cu toate acestea, simptomele de preeclampsie dispar de regula in termen de trei luni de la nastere. Femeile cu antecedente de preeclampsie ar trebui, de asemenea, sa lucreze indeaproape cu medicul lor pentru a aborda factorii de risc pe care acestia le pot avea pentru bolile de inima , deoarece preeclampsia creste riscul cardiovascular mai tarziu in viata.

0 Shares
You May Also Like