Care sunt avantajele scaunelor ergonomice?

Care sunt avantajele scaunelor ergonomice?

0 Shares
0
0
0

Care sunt avantajele scaunelor ergonomice?Lucrati de acasa, si trebuie sa petreceti in fiecare zi cateva ore in fata calculatorului? Ei bine, in aceste conditii, cu siguranta este foarte important sa aveti la dispozitie un scaun de birou de cea mai buna calitate.

Tinand cont de faptul ca petreceti 8 ore in fiecare zi pe scaunul de birou, petreceti in medie 160 de ore lunar stand pe scaun. In aceste conditii, este foarte important sa va preocupe calitatea scaunului pe care il detineti.

In cazul in care scaunul pe care il folositi in prezent nu este de cea mai buna calitate, veti putea avea probleme mai tarziu. Va puteti confrunta cu aparitia durerilor de gat, va puteti confrunta de-asemenea cu aparitia durerilor de spate, si puteti dobandi o postura incorecta.

Tocmai de aceea, este recomandat sa va indreptati atentia spre Topscaune.ro, si sa va alegeti scaunul de birou potrivit.  In cazul in care alegeti un scaun ergonomic, va puteti bucura de o multime de avantaje importante, iar in cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt cateva dintre acestea!

  1. Sustinerea posturii corecte

Scaunele traditionale sunt capabile sa va provoace o tensiune nejustificata a coloanei vertebrale. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, odata cu trecerea timpului, aceste scaune traditionale de birou pot duce la o postura proasta, crescand in acelasi timp susceptibilitatea la aparitia leziunilor la spate.

Scaunele ergonomice in schimb, au avantajul de a fi complet reglabile pentru a se alinia la inaltimea si statia de lucru, asigurandu-va astfel ca ramaneti in pozitia corecta de sedere. Avand o pozitie corecta de sedere, nu veti mai dezvolta o postura incorecta.

  1. Ajuta la prevenirea durerilor de spate

Durerea de spate este una dintre cele mai des intalnite cauze in ceea ce priveste absenta de la locul de munca in cazul persoanelor care lucreaza la birou. Scaunele ergonomice au un spatar care a fost conceput pentru a sustine curbura naturala a coloanei vertebrale.

Spatarul acestor scaune este de asemenea, mai inalt pentru a oferi suport pentru intregul spate, si pentru a preveni aparitia durerilor de spate.

  1. Scaunul ergonomic reduce durerile de gat

Persoanele care isi desfasoara activitatea intr-un birou, se plang deseori de rigiditate la nivelul gatului si al umerilor. Acest lucru poate duce la complicatii precum spondiloza, care este o pierdere a captuselii cartilajului in vertebrele cuiva. Scaunele ergonomice pot include o tetiera pentru a oferi sprijin si pentru cap si gat.

  1. Scaunul ergonomic amelioreaza presiunea soldurilor

Un scaun dur poate pune presiune inutila asupra soldurilor. Scaunele ergonomice au o captuseala si o adancime suficienta pentru a sprijini soldurile si a reduce stresul si presiunea.

  1. Ofera beneficii in ceea ce priveste circulatia sangelui

Un alt beneficiu major al scaunelor ergonomice este efectul pozitiv pe care il au asupra fluxului sanguin. Reglarea scaunului la un unghi de 90 de grade permite o circulatie adecvata in picioare. O circulatie buna impiedica umflarea sau amortirea picioarelor.

  1. Sporeste productivitatea

Poate acesta este un beneficiu care surprinde multa lume, insa adevarul este ca, in momentul in care angajatii isi desfasoara activitatea pe un scaun care nu este deloc confortabil, acestia fac pauze dese, deci se opresc din activitatea desfasurata.

In schimb, atunci cand scaunul este confortabil si nu creaza nici o problema pentru utilizator, acesta se poate concentra pe ceea ce are de facut, nu face atat de multe pauze, iar astfel devine mai productiv.

Acestea sunt asadar, 6 dintre cele mai importante beneficii ale unui scaun ergonomic. Daca doriti sa alegeti un nou scaun pentru biroul de acasa, indreptati-va atentia cu incredere spre Topscaune.ro, si alegeti-va unul dintre modelele de scaune ergonomice, la cele mai atractive preturi.

0 Shares
You May Also Like