Care sunt avantajele jocului la pisica ta?

Care sunt avantajele jocului la pisica ta?

0 Shares
0
0
0

Care sunt avantajele jocului la pisica ta?Jocul este o parte importanta din viata pisicii tale. Cu cat tovarasul tau este mai ocupat din punct de vedere fizic si mental, cu atat este mai putin probabil sa aiba energia de a face lucruri rele.

La pisoii mici, jocul este folosit pentru a dezvolta anumite functii motorii, pentru a dobandi abilitati sociale si fizice, pentru a-si gestiona emotiile si multe altele. La maturitatea pisicii, daca nu te joci suficient cu ea, energia necheltuita ar putea fi investita in alta parte.

Deoarece pisica este foarte creativa in a-si face propriile activitati, s-ar putea distra deruland hartia igienica, mancand plante sau ciugulind fire. Acestea sunt exemple de comportamente care arata ca o pisica a gasit o activitate placuta pentru a-si ocupa timpul.

Jocurile cu jucarii

Primul tip de joc care este la disponibilitatea pisicii permanent sunt jucariile. Aceste jucarii mici sunt plasate ici-colo in mediul in care traieste pisica. In general, sunt ieftine si ofera divertisment pentru pisica. Ar trebui sa fie suficient de usoare, astfel incat o simpla lovitura a labei sa provoace o miscare care sa atraga privirea animalului.

In cele din urma, pentru a pastra interesul pisicii, se recomanda sa ai doua seturi de jucarii si sa le rotesti in fiecare saptamana. Astfel, pisica va avea saptamanal elemente noi de descoperit in mediul sau. Aceste jucarii ii vor oferi un hobby placut pentru care isi va rezerva energie.

Jocurile ghidate

Jocurile ghidate sunt esentiale. Pe langa faptul ca sunt o modalitate buna de a mentine o relatie buna cu pisica, acestea iti permit sa petreci timp de calitate cu ea. Daca ai mai multe pisici, fa-ti timp si pentru indrumare de grup, cu exceptia cazului in care una dintre feline  doreste in mod constant sa detina jucaria pe care ai scos-o.

Daca acesta este cazul, este mai bine ca pisicile tale sa se joace separat sau sa le permiti sa-si cheltuiasca energia inainte de a introduce jocul in grup. Jocul regizat poate imbraca mai multe forme, dar cel mai eficient mod de a arde energia fizica pe insotitorul tau felin este sa folosesti un baston in forma de undita. Acest lucru il vei tine in mana departe de tinta, protejandu-te astfel de riscul de ranire.

Pisica ta este interesata?

Multi oameni considera ca pisica lor nu este interesata de jucarii si sesiuni de joaca. De multe ori, este vorba de a gasi ceea ce ii place pisicii pentru a o stimula. De asemenea, trebuie sa stii ca unele pisici vor prefera anumite tipuri de prada (sarpe, pasare, soarece) care au miscari diferite. Apoi depinde de tine sa prezinti o varietate de jucarii pisicii tale pentru a-i oferi ce sa aleaga.

Pisica ta iubeste diversitatea

Exista mai multe alte modalitati de a-ti ocupa felinele pentru a le oferi un mediu imbogatit in care se pot exercita atat fizic, cat si cognitiv. Bolurile interactive, un ansamblu joaca pisici, antrenamentul, precum si dezvoltarea unui spatiu de locuit tridimensional cu acces la ferestre, la posturile de observatie in inaltime si altele sunt elemente de pus in aplicare pentru a avea un echilibru si un tovaras fericit.

0 Shares
You May Also Like