Care aparat de sudura ti se potriveste?

Care aparat de sudura ti se potriveste?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa, ar fi bine sa ai acasa in gospodarie printre altele si un aparat si invertor sudura, pentru ca nu se stie niciodata cand poti avea nevoie sa sudezi un gard, o poarta sau orice altceva.

Ei bine, tinand cont de faptul ca pe piata se pot gasi diferite tipuri de aparate de sudura, in continuare vom discuta putin despre acestea, pentru ca tu sa te poti decide mai usor care aparat de sudura este ideal pentru tine.

Aparatul de sudura cu electrozi inveliti (MMA) tip redresor/transformator poate sa fie prima ta optiune, mai ales ca acesta are un pret de achizitie foarte bun, poate fi folosit in exterior si in interior si permite sudarea mai multor tipuri de materiale.

Un asemenea aparat de sudura uneste bucatile de material cu materialul rezultat din topirea unui electrod. Partea mai putin placuta este aceea ca acest tip de aparat de sudura are un consum destul de mare de energie electrica, si este destul de dificil de transportat datorita volumului sau care este destul de mare.

Aparatul de sudura MIG/MAG poate reprezenta si el o solutie ideala pentru tine atunci cand iti doresti un aparat de sudura pentru gospodarie. Acesta topeste un fir metalic in scopul unirii a doua suprafete si elimina un gaz (inert – mig sau activ – mag), pentru a proteja sudura si pentru a nu permite sa se depuna reziduri pe suprafata metalica.

Un asemenea avantaj permite obtinerea unei suduri rezistente chiar si in situatia in care discutam despre materiale subtiri, si poate fi folosit chiar si de catre incepatori. Acest aparat insa trebuie folosit doar in interior, si are un pret destul de mare de achizitie.

Aparatul de sudura TIG (cu gaz inert) poate reprezenta deasemenea o solutie pentru tine atunci cand iti doresti un aparat de sudura. Un astfel de aparat utilizeaza un electrod neconsumabil de wolfram sau tungsten si protejeaza suprafata de sudare prin faptul ca elibereaza un gaz protector care impiedica oxidarea.

Aparatele de sudura din acesta categorie pot suda diferite tipuri de materiale, realizeaza o sudura foarte rezistenta, insa sunt foarte costisitoare, iar utilizarea lor este mai complexa decat in cazul altor aparate de sudura. Daca vrei sa iti cumperi un asemenea aparat, trebuie sa tii cont si de faptul ca ai nevoie ca atunci cand se termina, sa cumperi gaz pentru aparat.

Aparatul de sudura autogen poate fi si el ideal pentru tine, iar acesta foloseste flacara oxiacetilenica si firul metalic pentru a topi metalul. De cele mai multe ori, sudura autogen se foloseste la taierea/debitarea si perforarea materialelor.

Un astfel de aparat sudeaza chiar si materialele degradate si ruginite, poate sa fie folosit chiar si in conditii de vant puternic, si poate fi folosit chiar si de catre incepatori. Ca si dezavantaje putem aminti dimensiunile sale mari, dar si faptul ca produce multa caldura in timpul sudarii.

Ei bine, daca iti doresti un aparat performant si usor de transportat si de depozitat, poti sa optezi chiar si pentru un invertor de sudura, care are si un consum redus de energie electrica.

 

0 Shares
You May Also Like