Cand poti avea nevoie de psihoterapie?

Cand poti avea nevoie de psihoterapie?

4 Shares
0
0
4

Sunt foarte multe persoane care au nevoie de psihoterapie pentru a-si rezolva problemele, asa ca apeleaza la ajutorul unui psiholog in acest sens.

De cele mai multe ori, persoanele care apeleaza la psihoterapie, sunt acele persoane care sufera de boli psihice, insa sunt si situatii in care persoanele perfect sanatoase din acest punct de vedere, pot avea nevoie de psihoterapie.

De exemplu, persoanele care au intrat in depresie dintr-un anumit motiv, pot sa aiba nevoie de ajutorul unui psiholog. Sunt situatii in care anumite persoane intra in depresie datorita unei despartiri de partenerul de viata.

Sunt alte situatii in care anumite persoane intra in depresie datorita faptului ca si-au pierdut locul de munca, sau datorita faptului ca au patit cine stie ce altceva. Ei bine, o consiliere psihologica foarte buna, le poate fi de mare ajutor, iar un psiholog foarte bun, poate sa fie de mare ajutor in acest caz.

Sunt persoane care au o oarecare frica, fie frica de intuneric, fie frica de insecte, fie frica de tot felul de obiecte, sau orice alta frica. Ei bine, sfaturile celor dragi nu pot sa ajute foarte mult persoanele respective, insa mai multe sedinte de psihoterapie, efectuate intr-un cabinet de pshihologie renumit, poate fi de mare ajutor.

De ce? Pentru ca psihologul stie cum sa abordeze pacientul, stie exact cum sa afle cauza care a declansat fobia, si stie foarte bine sa convinga pacientul de faptul ca totul se intampla in mintea sa, si ca nu trebuie sa isi faca griji privind siguranta sa.

Un alt exemplu in care anumite persoane pot avea nevoie de psihoterapie, este acela in care se confrunta cu tot felul de probleme in cuplu. Cu siguranta certurile interminabile din cuplu, pot duce la tot felul de depresii, sau la tot felul de ganduri negre.

In aceasta situatie, cea mai buna solutie ar fi ca ambii parteneri din cuplu sa treaca pragul unui cabinet de psihologie, astfel incat, sa ceara sfatul unui psiholog, pentru a depasi cu bine toate problemele din cuplu.

Sunt cazuri in care anumite persoane au fost diagnosticate cu tot felul de boli grave, iar pentru ele, o astfel de situatie este una de soc. Mai mult ca sigur nu se pot obisnui cu ideea ca sufera de o boala foarte grea, asa ca sansele ca ele sa intre in depresie sunt foarte mari.

In acest caz, pentru persoanele respective, cea mai buna solutie ar fi aceea de a apela la ajutorul unui psiholog, care in cadrul mai multor sedinte de psihoterapie, ar putea sa le redea speranta persianelor bolnave, si ar putea sa le ajute sa priveasca viata mult mai optimiste.

Chiar si persoanele care in ultimul timp au pierdut o persoana draga pot sa sufere foarte mult, sau pot avea nevoie de ajutor pentru a depasi mult mai rapid o astfel de situatie dureroasa.

Pentru ca aceste persoane sa treaca mult mai rapid peste situatia respectiva, cateva sedinte de psihoterapie, ar putea sa fie mai mult decat necesare, pentru ca un psiholog bun ii va ajuta sa depaseasca mai usor acest moment.

4 Shares
You May Also Like