Cand ajung batranii la azil?

Cand ajung batranii la azil?

0 Shares
0
0
0

Batranetea este fara doar si poate o perioada frumoasa a vietii, o perioada in care cei care au ajuns la o varsta inaintata se pot bucura de timpul liber petrecut alaturi de familie, de copii, de nepoti.

Multi batrani aleg sa iasa in parc cu nepotii, unii le spun povesti nepotilor, altii se joaca cu ei, pentru ca se spune ca bunicii ajung sa isi iubeasca nepotii mai mult decat copiii.

Ei bine, acesta este o batranete frumoasa, o batranete la care cu totii visam sa ajungem, insa din pacate exista multe situatii in care lucrurile nu stau chiar asa.

Exista de exemplu o multime de persoane invarsta care pur si simplu nu au pe nimeni, nu au copii, nu au frati, nu au surori, nu au nepoti, asa ca pentru acestia batranetea poate reprezenta un adevarat chin.

Din fericire insa, batranii care ajung intr-o astfel de situatie, mai au o sansa de a duce o viata normala, placuta si lipsita de griji, iar asolutia pentru acestia este reprezentata de catre un azil de batrani Bucuresti.

Chiar daca unor batrani li se pare destul de dificil de acceptat ideea, pentru ei azilul ramane cea mai buna solutie. Acestia odata ce ajung la azil au totul pus la dispozitie astfel inca sa se poata integra cat mai bine in colectiv.

Batraneii care ajung la azil se pot bucura de faptul ca primesc hrana calda in fiecare zi, pentru ca la un azil de batrani li se serveste acestora zi de zi micul dejun, pranzul sau cina.

Apoi, batranii care ajung sa locuiasca si sa isi petreaca ultima perioada a vietii intr-un azil de batrani, vor primi zi de zi medicamentele pe care trebuie sa le consume pentru a se trata.

Viata la azil cu siguranta nu este una tocmai grea pentru batraneii cazati acolo in conditiile in care acestia ies afara zi de zi, in parculetul din curtea azilului. Cei care se descurca si pot umbla ies singuri afara, in timp ce batraneii bolnavi sunt scosi afara zi de zi pentru a se recrea, de catre personalul azilului.

La azil, batranii au chiar posibilitatea de a juca anumite jocuri precum sah, carti, sau de a discuta despre tineretea lor. Unii aleg sa isi petreaca in acest fel timpul, pentru ca astfel isi vor aduce aminte cu drag de toate lucrurile pe care le-au fact impreuna.

De precizat insa este faptul ca la azil pot sa ajunga chiar si acei batranei care au copii, insa care nu ii viziteaza foarte des din diferite motive.

La azil pot alege deasemenea sa se cazeze toti batraneii care isi doresc acest lucru, si fireste, care isi permit traiasca la azil, pentru ca acestia trebuie sa plateasca pentru a fi cazati.

Asadar, toti batraneii care isi doresc sa aiba o batranete linistita si fara singuratate, pot alege sa se interneze la azil, in cazul in care veniturile lor acopera taxa lunara pe care trebuie sa o plateasca pentru a putea fi cazati.

0 Shares
You May Also Like