Cand a fost diagnosticata cu SM Vanessa Youness Amal?

Cand a fost diagnosticata cu SM Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

Credeti in miracole? Foarte multe persoane sunt tentate sa raspunda ca nu cred in miracole, insa cu siguranta persoanele care o cunosc personal sau care au citit despre experienta de viata a Vanessei Youness Amal, cred in miracole.

Vanessa Youness Amal, avea doar 22 de ani atunci cand a fost diagnosticata cu scleroza multipla. Se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, atunci cand a fost diagnosticata cu aceasta boala foarte grava, despre care se spune ca nu are leac. De fapt, medicina alopata sustine ca nu s-a gasit inca leacul care sa vindece pacientii de scleroza multipla.

Scleroza multipla (SM) este o afectiune cronica, neurodegenerativa, care afecteaza sistemul nervos central (SNC). SM afecteaza oamenii in mod diferit si este o boala imprevizibila. Sistemul imunitar propriu al organismului pare sa atace teaca protectoare a proteinei grase, numita mielina, care inconjoara nervii din creier, maduva spinarii si nervul optic.

Un atac are ca rezultat inflamatia si dezvoltarea uneia sau a mai multor leziuni, rezultand cicatrici (placa sclerotica), care se formeaza pe nervi. Aceste leziuni interfereaza cu mesajele nervoase trimise inapoi si inainte prin creier si maduva spinarii. Exista 4 tipuri principale de scleroza multipla:

  • MS recidivanta (RRMS) – aproximativ 85% dintre oameni sunt diagnosticati initial cu RRMS;
  • SM primara-progresiva;
  • SM secundara-progresiva (SPMS);
  • SM progresiv-recidivanta.

SM este cea mai frecventa afectiune neurologica degenerativa diagnosticata la adulti tineri (persoane cu varste intre 20 si 40 de ani) si afecteaza mai multe femei decat barbati, la un raport de 3: 1.

Aceasata voala afecteaza oamenii in mod diferit, si este foarte imprevizibila. Printre cele mai des intalnite simptome ale sclerozei multiple se numara tensiunea, slabiciunea musculara, pierderea echilibrului, tremur, oboseala, durere sau probleme de vedere.

Nu se stie inca ce provoaca scleroza multipla sau de ce afecteaza o persoana si nu alta. Drept urmare, persoanele cu SM se confrunta adesea cu incertitudini cu privire la viitor. Aceasta afectiune nu este contagioasa si, desi SM nu este mostenita direct, genetica joaca un rol important in dobandirea bolii.

Se poate vedea asadar ca discutam despre o boala complicata, o boala fara leac si care nu se stie de unde provine. In aceste conditii, pentru Vanessa Youness Amal, viitorul parea unul sumbru. A ales insa sa accepta diagnosticul si sa caute solutii de vindecare. A avut norocul sa il intalneasca pe presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie, nimeni altul decat doctorul Stefan Stangaciu, care a creat un protocol de tratament ideal pentru Vanessa. Aceasta a respectat planul de tratament si s-a vindecat miraculos.

De aici incepe insa sa devina Vanessa Youness cunoscuta. A creat Clinica Youness, a infiintat Fondul de investitii Youness si Fundatia Youness, si a scris chiar si cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, lansata alaturi de doctorul Stefan Stangaciu, care dupa spusele sale, are menirea de a salva vieti.

A facut toate aceste lucruri, pentru a ajuta bonavii de scleroza multipla si nu numai, sa se trateze, sa se vindece si sa duca o viata normala.

0 Shares
You May Also Like