Beneficiile automatizarii locuintei

Beneficiile automatizarii locuintei

0 Shares
0
0
0

In caz ca exista vreo indoiala, traim in epoca de aur a dezvoltarii tehnologiei. In ultimele cateva decenii, am trecut de la a ne baza pe telefoane cu fir pentru cea mai mare parte a comunicarii noastre la computere minuscule din buzunarele noastre, care sunt capabile de zeci de functii de comunicare simultana.

Daca smartphone-urile au fost una dintre evolutiile tehnologice majore ale anilor 2000, un urmator mare pas in anii 2010 este dezvoltarea de case inteligente.

Ce este automatizarea inteligenta a locuintei?

Tehnologia inteligenta pentru casa se refera, in general, la orice suita de dispozitive, aparate sau sisteme care se conecteaza la o retea comuna care poate fi controlata independent si de la distanta. Cand tehnologia de acasa functioneaza impreuna intr-un singur sistem, ea poate fi, de asemenea, mentionata mai vag ca o „casa conectata”. De exemplu, termostatul casei, lumini, difuzoare audio, televizoare, camere de securitate, incuietori, aparate si multe altele sunt conectate intr-un sistem comun, care poate fi controlat de pe telefonul inteligent sau printr-un dispozitiv cu ecran tactil mobil.

Domiciliarea inteligenta va permite sa accesati functionalitatea de inalta tehnologie si luxul care nu era posibil in trecut. Pe masura ce dezvoltarea tehnologiei continua sa se extinda, la fel si posibilitatile de automatizare a consumatorilor vor face viata mai usoara si mai placuta.

Daca luati in calcul automatizarea locuintei si doriti sa va bucurati de marile beneficii ale acesteia, in mod evident trebuie sa luati in calcul si automatizari Salus. Pana atunci insa, iata cateva mari avantaje ale automatizarii locuintei.

  1. Gestionarea tuturor dispozitivelor de acasa dintr-un singur loc.

Factorul de comoditate este enorm. A fi capabil sa mentineti intreaga tehnologie din casa dvs. conectata printr-o singura interfata este un pas masiv inainte pentru tehnologie si managementul casei. Teoretic, tot ce va trebui sa faci este sa inveti cum sa folosesti o singura aplicatie pe smartphone si tableta si vei putea atinge nenumarate functii si dispozitive in toata casa ta. Aceasta reducere a curbei de invatare a noilor utilizatori, face mai usor accesul la functionalitatea pe care o doresti cu adevarat pentru casa ta.

  1. Flexibilitate pentru dispozitive si aparate noi.

Sistemele inteligente pentru casa tind sa fie extraordinar de flexibile atunci cand vine vorba de adaptarea noilor dispozitive si aparate si a altor tehnologii. Oricat de performante par aparate astazi, vor exista modele mai noi, mai impresionante, dezvoltate pe masura ce trece timpul.

Dincolo de asta, probabil ca veti adauga la suita de dispozitive pe masura ce le inlocuiti pe cele mai vechi sau veti descoperi noi tehnologii care sa va insoteasca spatiile interioare si exterioare. Sa poti integra fara probleme aceste nou-venite, iti va face munca ca proprietar de locuinte mult mai usoara si iti va permite sa continui actualizarea la cea mai recenta tehnologie de stil de viata.

  1. Telecomanda functiilor acasa.

Nu subestimati puterea de a putea controla functiile casei de la distanta. Intr-o zi exceptional de calda, puteti comanda casa dvs. sa devina mai racoroasa in suficient timp pana sa ajungeti acasa de la serviciu. Daca va grabiti sa incepeti cina, dar sunteti inca la magazin, puteti incepe sa va incalziti cuptorul in timp ce sunteti inca in drum spre casa. Puteti verifica chiar daca ati lasat luminile aprinse, cine se afla la usa dvs. din fata sau sa va asigurati ca ati oprit toate suporturile dvs. in timp ce sunteti plecat.

  1. Cresterea eficientei energetice. In functie de modul in care utilizati tehnologia dvs. inteligenta, este posibil sa va faceti spatiul mai eficient din punct de vedere energetic.

De exemplu, puteti avea un control mai precis asupra incalzirii si racirii locuintei dvs. cu un termostat inteligent programabil, care invata programul si preferintele de temperatura si apoi sugereaza cele mai bune setari eficiente din punct de vedere energetic pe parcursul zilei.

Luminile si nuantele motorizate pot fi programate pentru a trece la un mod de seara pe masura ce apune soarele, sau luminile se pot aprinde si opri automat atunci cand intrati sau iesiti din camera, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji cu privire la pierderea de energie.

0 Shares
You May Also Like