Bazele CRM

0 Shares
0
0
0

CRM este acronimul care provine de la managementul relatiilor cu clientii, iar in randurile care urmeaza ale acestui articol, vom discuta despre CRM, despre bazele sale si despre alte lucruri interesante legate de acest management al relatiilor cu clientii.

CRM-urile sunt in general concepute pentru a eficientiza si imbunatati interactiunea cu clientii, procesul de vanzare si derularea campaniilor de marketing. Acestea fac acest lucru prin imbunatatirea eficientei in fluxul de lucru si a conductei de vanzare – automatizarea sarcinilor si analiza datelor.

O strategie CRM solida ofera o solutie integrala pentru gestionarea punctelor de contact vocale, chat si e-mail ale echipei tale. Acestea urmaresc clientii, nevoile clientilor, ofertele si conversiile intr-un singur loc si va ajuta la optimizarea site-ului dvs. web si la derularea campaniilor publicitare. Aceasta imbunatateste mecanismul din spatele activitatii dvs. si creste dramatic vizibilitatea in echipa, baza de clienti si publicul larg.

Urmarirea tuturor acestor date face automatizarea sarcinilor unul dintre cele mai semnificative avantaje oferite de CRM-urile de astazi. Permitand invatarii si analizelor de masini sa faca o parte din munca grea, economisiti timp si va feriti de sarcinile care va afecteaza cognitiv sau care afecteaza creierul.

Efectuarea apelurilor telefonice in cadrul platformei CRM genereaza automat date in timp real, data, cine a efectuat apelul si multe altele. Veti putea urmari in mod automat clienti vechi si noi, si puteti chiar sa programati urmariri, cu o baza centralizata pentru informatii de contact.

Faceti clic pe apel, functionalitatea multipla platforma face posibila apelarea de oriunde, ceea ce face afacerea dvs. mai agila si economiseste o suma incredibila de bani pe facturile de telefon.

Integrarea prin e-mail simplifica procesul de vanzare din casuta de e-mail, permitandu-va sa organizati oportunitati, intalniri si contacte, sa sincronizati informatiile de la Gmail la CRM si sa generati mementouri de urmarire pentru a inchide mai multe oferte.

Intre timp, noile evolutii in procesarea limbajului natural si in invatarea automata fac ca CRM sa fie din ce in ce mai bun la transcrierea (si logarea) conversatiilor telefonice in articole care pot fi actionate, astfel incat sa nu fie uitat niciun detaliu al clientilor.

Cine are nevoie de CRM?

Raspunsul scurt? Oricine lucreaza poate beneficia de CRM. Raspunsul mai lung: oricine face vanzari, echipe de marketing, firme care presteaza servicii, firme care ofera asistenta sau cei care conduc un start-up, cei care administreaza un grup comunitar, organizatiile non-profit sau voluntare, echipele editoriale, agentiile publicitare; toate acestea au nevoie de CRM.

Intreprinderile de tot felul folosesc CRM, de la freelanceri individuali si cei care comert electronic de la domiciliu; de la intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii si corporatii masive la nivel de intreprindere. Toata lumea poate beneficia de o mai buna organizare, de gestionare centralizata a sarcinilor si de instrumente moderne de AI si automatizari care fac munca mai rapida si mai buna, cu mai putin timp si efort.

In general, companiile devin mai distribuite de la distanta, iar echipele devin mai flexibile de la proiect la proiect. Este logic sa investiti intr-un instrument care plaseaza corect toate procesele de lucru intr-un singur loc si vare totodata va permite sa accesati toate sarcinile si procesele de flux de lucru prin servicii cloud.

Intre timp, nu exista nici o surpriza in faptul ca, concurenta de afaceri online va continua sa se intensifice. Utilizarea atenta a CRM poate oferi organizatiei dvs. un avantaj. Automatizarea permite companiei dvs. sa eliminane sarcinile repetitive, astfel incat partea umana a afacerii dvs. sa se poata concentra pe punctele sale forte.

Piata CRM a crescut cu 15,6% in 2018, in conditiile in care IMM-urile continua sa adopte aceste instrumente, iar furnizorii continua sa pastreze eficienta si sa livreze produse care se potrivesc activitatii contemporane. Intre timp, CRM continua sa fie cea mai rapida categorie de software afara. Se pare ca viitorul va fi foarte CRM-y.

0 Shares
You May Also Like