Avantajele tehnologiei mobile

Avantajele tehnologiei mobile

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, tehnologia mobila a avansat atat de mult, astfel incat in clipa de fata foarte multe companii depind de aceasta. Tehnologia mobila adauga valoare in fiecare etapa si ajuta companiile sa imbunatateasca operatiunile si sa traduca acest lucru in castiguri financiare sau avantaje strategice.

Beneficiile tehnologiei mobile la locul de munca de astazi sunt diverse si dinamice. Acest articol exploreaza influenta vasta pe care o are asupra afacerilor de astazi. Iata cateva modalitati prin care tehnologia mobila va poate stimula afacerea.

O mai buna comunicare

Dispozitivele mobile, iar aici ne referim atat la tablete cat si la smartphone-uri (indiferent ca discutam despre telefoane mobile Sony sau alte dispozitive Android, ori iPhone), au condus la comunicarea foarte eficienta in lumea afacerilor, si permit organizatiilor sa comunice mai bine cu angajatii, clientii si furnizorii.

Proliferarea comunicarii digitale a permis ca timpul si distanta sa inceteze sa mai fie obstacole, ceea ce a fost benefic pentru multe parti ale societatii, inclusiv pentru intreprinderi.

O colaborare mai stransa cu echipa dvs.

Tele-colaborarea a fost determinata de utilizarea tehnologiei si a dispozitivelor mobile in afaceri. Tehnologia mobila permite echipelor sa se conecteze de oriunde si ofera acces la documentele si materialele necesare pentru a lucra in colaborare.

Dispozitivele mobile si Internetul au permis sa se organizeze teleconferinte, intalniri online, apeluri video etc. in orice moment a fost necesar acest lucru.

Lucru la distanta

Tehnologia mobila redefineste munca. Angajatii nu mai trebuie sa stea la birourile lor pentru a lucra; o pot face de oriunde din lume. Munca la distanta nu este potrivita doar pentru angajati, ci si pentru angajatori.

Studiile au aratat ca este mai eficient. Potrivit mai multor cercetari, angajatii din diferite industrii care au petrecut intre 60 si 80 la suta din timpul lor de lucru la distanta, au avut cele mai mari rate de productivitate.

Costuri operationale si economii de timp

Tehnologia mobila va poate economisi timp si bani in multe moduri. Angajatii care lucreaza de la distanta sau chiar de acasa pot economisi mii de dolari in mod regulat. Dispozitivele mobile reduc de asemenea nevoia de tehnologie costisitoare, cum de exemplu ar fi serviciile operatorilor de telefonie fixa. Serviciile bazate pe cloud sunt mai ieftine decat utilizarea oricaruia dintre sisteme. De asemenea, tehnologia poate oferi companiei mai multa flexibilitate si productivitate sporita.

Productivitate crescuta

Tehnologia mobila poate avea un impact mare asupra productivitatii. Integrarea aplicatiilor mobile economiseste aproximativ 7,5 ore per angajat, pe saptamana. Smartphone-urile si dispozitivele mobile permit de asemenea, ca angajatii sa fie mai productivi.

Sondajele angajatilor care isi desfasoara activitatea de la distanta arata ca munca de acasa poate fi mai benefica decat lucrul de la un birou, deoarece angajatii sunt mai susceptibili de a face ore suplimentare si de a efectua sarcini in afara orelor lor regulate pentru a ajuta organizatia.

Date in timp real

Tehnologia mobila ofera instrumente pentru a ajuta companiile sa acceseze informatii in timp real. Utilizarea software-ului de date incorporat in dispozitive mobile a crescut pe masura ce mai multe companii si-au dat seama de importanta de a transforma datele in actiuni.

Multe sisteme de planificare a resurselor de intreprindere (EPR) permit utilizatorilor sa acceseze rapoarte in timp real si actualizari de date oriunde.

Accesul la cloud

Serviciile bazate pe cloud au devenit foarte populare in ultimii ani. Aplicatiile mobile bazate pe cloud s-au dovedit a fi mai capabile decat orice smartphone, in special in ceea ce priveste spatiul de stocare oferit.

Infrastructura de calcul bazata pe server a aplicatiilor cloud care pot fi accesate prin interfata mobila a unei aplicatii este un contrast puternic cu spatiul limitat de stocare a datelor si puterea de procesare de pe un dispozitiv mobil.

0 Shares
You May Also Like