Automatizarea locuintei si casa conectata: conceptul de automatizare

Automatizarea locuintei si casa conectata: conceptul de automatizare

0 Shares
0
0
0

Salus Controls a fost invitata sa iti creeze casa conectata de cativa ani si continua sa ne schimbe viata de zi cu zi. Mai intai cu automatizari centrala Salus, apoi cu programarea acestora si telecomanda (reglarea incalzirii…), pana la roboti si obiecte conectate. Totul este controlat de sistemele de automatizare a locuintei de pe smartphone-uri si/sau tablete.

Ce este mai exact o automatizare?

Automatismul, folosind o masina sau un mecanism, inlocuieste intr-un mod total automatizat fara interventia omului o actiune obisnuita si predefinita a unui obiect. Pentru a incepe si a-si indeplini sarcina, automatizarea foloseste „parteneri” in sistemul tau de automatizare a locuintei.

Senzori

Acesti parteneri pot fi senzori de automatizare a locuintei pentru miscari, prezenta, lumina, fum etc., echipamente electronice esentiale pentru evaluarea precisa a mediului la un moment dat. De exemplu, atunci cand sunt automatizate si programate corect, un senzor dintr-un pat va detecta noaptea ridicarea persoanei intinsa si provoaca iluminarea unei cai luminoase sa-l ghideze in camera.

Programare

Poti apela si la a programarea de automatizare a locuintei, scenariile carora le poti modifica dupa bunul plac, cum ar fi deschiderea incalzirii in fiecare seara la 18:00 pentru a ajunge la 19°C la intoarcerea la 20:00.

Centrala domotica

In cele din urma, poti utiliza o  cutie de automatizare a locuintei sau o unitate centrala programata care iti gestioneaza si controleaza singur instalatia de automatizare a locuintei, interactionand cu comenzile transmise prin telecomenzi, smartphone-uri si tablete.

Fara automatizare, fara casa conectata!

Prin mecanizarea actiunilor casnice, automatizarea automatizarii locuintelor renunta la efectuarea acelorasi gesturi precum inchiderea obloanelor, reglarea incalzirii la gradul preferat, conectarea alarmei sau aspirarea. Castigul in confort, regularitate a actiunilor si siguranta este destul de sigur.

Automatismele au functii multiple si infinite. Combinate cu obiectele conectate si cu sistemul tau de automatizare a locuintei, iti permit sa controlezi tot felul de obiecte prin adaptarea la conditiile pe care le-ai definit. De exemplu, putem automatiza:

  • O poarta catre casa ta;
  • Motorizarea obloanelor pentru a programa deschiderea si inchiderea in functie de orele zilei, de orientarea camerelor, de anotimp, de clima exterioara care tocmai s-a schimbat etc.;
  • Obiecte pentru compensarea unui handicap (accesul persoanelor cu dizabilitati);
  • Declansarea radioului, luminii etc. pentru a-ti simula prezenta, conform scenariului oferit de automatizarea casei de securitate;
  • Alarmele de siguranta pentru piscina ta;
  • Gestionarea incalzirii radiatoarelor si astfel economisirea de bani prin determinarea, de exemplu, a comportamentului unui calorifer in functie de climatul exterior. Exista si termostate conectate care iti permit sa controlezi toate zonele de incalzire ale casei independent unele de altele, dar din aceeasi interfata.

Preturi de automatizare a locuintei

Pentru a-ti automatiza casa, va trebui sa platesti sume intre 250 si 3.000 € si intre 50 si 500 € pentru kiturile de motorizare a obloanelor.

Cand vine vorba de alarme de securitate, acestea pot costa oriunde intre 50 euro si 2.000 euro, in functie de casa ta si de caracteristicile acesteia.

In sfarsit, automatizarea caloriferelor tale este relativ accesibila, deoarece este nevoie de intre 50 si 250 de euro, pret care se va amortiza rapid prin economiile realizate.

0 Shares
You May Also Like