Asigurare pentru creditul de prima casa

Asigurare pentru creditul de prima casa

0 Shares
0
0
0

Este evident faptul ca tinerii care tocmai ce si-au unit destinele, isi doresc sa isi poata cumpara o casa sau un apartament care sa fie doar al lor, astfel ca nu vor mai fi nevoiti sa locuiasca in chirie sau cu parintii.

Din pacate insa, de foarte multe ori, banii adunati dupa nunta nu le sunt de ajuns tinerilor castatoriti pentru a reusi sa isi cumpere apartamentul sau casa la care viseaza, astfel ca acestia vor trebui sa caute o solutie avantajoasa de a face rost de bani rapid, sau vor trebui sa astepte mult si bine, pana vor aduna banii de care au nevoie.

In acest caz insa, pentru a nu astepta foarte mult timp pana cand sa adune banii de care au nevoie, proaspatii casatoriti, ar putea sa se prezinte la o banca, si sa solicite un credit de tipul “Prima casa”.

Este adevarat faptul ca in aceste vremuri, nu este prea rentabil sa soliciti un credit, mai ales in tara noastra, pentru ca nu stii ce iti aduce ziua de maine, si poate ramai fara servici, iar astfel nu vei mai putea sa iti achiti ratele.

Si totusi, daca ar fi vorba de un credit care sa li se potriveasca tinerilor care isi doresc o locuinta a lor, acest program “Prima casa” poate sa fie cea mai buna alegere pentru ei, pentru ca vine la pachet cu o serie importanta de restrictii, insa vine si cu o dobanda foarte mica, si cu un avans mic, care trebuie achitat.

Daca stam sa vorbim insa despre alte tipuri de credit, cum ar fi creditele imobiliare standard, sau chiar si creditele mari de nevoi personale, acestea necesita un avans mult mai mare, insa vin fara restrictii.

Ei bine, prin urmare, in cazul celor care isi doresc o locuinta noua, daca se incadreaza din toate punctele de vedere, astfel incat sa poata beneficia de un credit prin programul “Prima casa”, atunci cu siguranta aceasta ar fi cea mai avantajoasa solutie pentru ei.

Trebuie insa precizat si faptul ca acest tip de credit, vine la randul sau cu un numar de polite de asigurare, iar mai multe detalii despre aceste asigurari, se pot obtine accesand pagina Ovb Romania.

Si daca tot am adus in discutie tipurile de asigurare care sunt obligatorii pentru acest tip de credit, in primul rand trebuie amintita asigurarea locuintei achizitionate prin credit.

Suma pe care cei care solitita astfel de credite, va fi stabilita in functie de valoarea de piata a locuintei, fie tinandu-se cont de costurile necesare pentru reconstructia acesteia.

In ciuda faptului ca acest tip de credit nu solicita o asigurare de viata, solicitantii unui astfel de credit, ar fi bine sa opteze si pentru o astfel de polita de asigurare.

Ultimul tip de asigurare necesar in ceea ce priveste un astfel de credit, il reprezinta asigurarea impotriva riscului de somaj.

O astfel de asigurare prevede faptul ca, daca persoana care a solicitat acest credit, isi pierde locul de munca, firma de asigurari este obligata sa plateasca in locul clientului, rata lunara, pe o perioada limitata, care de cele mai multe ori este de doua luni.

0 Shares
You May Also Like