Alimente care trebuiesc evitate in dieta fara gluten

Alimente care trebuiesc evitate in dieta fara gluten

0 Shares
0
0
0

Glutenul este o proteina care de cele mai multe ori se gaseste in grau, orz si secara, insa aceasta proteina se poate gasi si in alte produse in afara produselor de panificatie.

Glutenul este o proteina care ar trebui evitata de catre persoanele care sufera de boala celiaca, insa si persoanele perfect sanatoase trebuie sa evite cat mai mult posibil glutenul, acesta provocand senzatia de balonare, senzatia de disconfort abdominal, inflamare a intestinului subtire, dureri de stomac sau probleme de digestie.

Toate persoanele care isi doresc o dieta echilibrata fara a consuma alimente ce au in compozitia lor gluten, pot gasi la Paradisul Verde o multime de produse fara gluten, la cele mai avantajoase preturi.

Printre cele mai renumite alimente care sunt permise in dietele fara gluten se numara boabele de fasole, linte si seminte sau alune.

Ouale proaspate sau carnea proaspata de peste sau de pasare care nu este gatita sub forma de snitel, marinata sau pane pot sa fie deasemenea alimente care pot face parte din dieta fara gluten.

Fructele si legumele, la fel ca si produsele lactate care se gasesc la Paradisul Verde pot sa fie si ele consumate de catre toate persoanele care isi doresc sa manance alimente fara gluten.

Persoanele care isi doresc sa consume astfel de alimente ar face bine sa se asigure de faptul ca produsele pe care le cumpara nu au fost procesate industrial, si ca nu au fost amestecate cu ingrediente care contin aditivi, conservanti sau gluten.

Trebuie sa mentionam faptul ca exista si o multime de alimente care sunt interzise in dieta fara gluten, iar aici am putea sa amintim de exempu orzul sau secara.

Graul ar trebui sa fie si el evitat de catre toate persoanele care isi doresc sa consume alimente care nu contin gluten. Atunci cand discutam despre grau, cu siguranta trebuie eliminata nu doar faina din grau dur, ci si faina graham, grisul sau faina de alac.

Deasemenea, in ceea ce priveste faina, toate persoanele care isi doresc sa evite produsele care contin gluten, ar trebui sa opteze doar pentru faina care are mentionat pe eticheta “Fara gluten”.

Persoanele care isi doresc sa urmeze o dieta alimentara care sa nu contina gluten, ar trebui sa acorde o mare atentie si altor produse care pot sa contina in mod indirect aceata proteina, iar aici putem sa discutam de exemplu despre aditivii alimentari precum aroma de malt, alimentele procesate cu amidon, medicamente sau vitamine care folosesc drept liant glutenul.

Toate persoanele care isi doresc sa evite glutenul, ar trebui sa evite contaminarea cu gluten, iar aceasta se poate face atunci cand alimentele care nu contin, intra in contact cu alimentele care contin gluten.

Contaminarea se poate produce chiar si acasa atunci cand de exemplu se foloseste acelasi prajitor de paine atat pentru a praji painea care contine gluten, cat si pentru a praji painea care nu contine aceasta proteina.

Contaminarea cu gluten se poate produce si la restaurant, asa ca persoanele care iau masa la restaurant ar trebui sa se intereseze daca alimentele care contin gluten sunt gatite separat de cele care nu contin gluten.

0 Shares
You May Also Like