Alegerea unei imprimante color

Alegerea unei imprimante color

0 Shares
0
0
0

De la producerea de documente de afaceri la felicitari la fotografii, imprimantele color au schimbat modul in care lucram si imprimam acasa si la birou. De fapt, imprimantele color sunt un accesoriu atat de comun pentru computer, incat astazi multi comercianti ofera chiar una gratuit atunci cand achizitionati un computer.

In mod traditional, imprimantele laser color au fost pastrate la locul de munca, in timp ce imprimantele cu jet de cerneala erau alegerea populara pentru utilizatorii de acasa si de birou. Cu tehnologia de imprimare, toner si cerneala in continua imbunatatire, impreuna cu scaderea preturilor la diferite tipuri de imprimante, acum aveti mai multe optiuni acum ca niciodata.

Cu mai multe optiuni, desigur, vin mai multe decizii. In acest articol vom discuta despre tipurile standard de imprimante color pentru uz casnic si birou, pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine tehnologia si diferitele tipuri de imprimante color disponibile astazi; si va informam ca puteti alege cele mai bune cartuse pentru impimanta, accesand https://www.cartushop.ro/produse/categorie/cartuse-originale-cerneala.

Imprimante cu laser – Cum functioneaza

Imprimanta cu laser utilizeaza un fascicul laser pentru a produce o imagine pe un tambur. Lumina laserului modifica sarcina electrica pe tambur oriunde loveste. Tamburul este apoi rulat printr-un rezervor de toner, care este preluat de portiile incarcate ale tamburului. In cele din urma, tonerul este transferat pe hartie printr-o combinatie de caldura si presiune.

Deoarece o pagina intreaga este transmisa unui tambur inainte de aplicarea tonerului, imprimantele laser sunt uneori numite imprimante de pagini. Alte doua tipuri de imprimante de pagini se incadreaza in categoria imprimantelor laser, chiar daca nu utilizeaza deloc lasere.

Unul foloseste o serie de LED-uri pentru a expune tamburul, iar celalalt foloseste LCD-uri. Cu toate acestea, odata ce tamburul este incarcat, ambele functioneaza ca o adevarata imprimanta laser.

Imprimarea prin culori laser

Pe langa imprimanta laser monocroma standard, care foloseste un singur toner, imprimantele laser color folosesc patru tonere pentru a imprima la culoare. Cu toate acestea, fiecare culoare este aplicata intr-o trecere separata peste tambur, ceea ce inseamna ca laserele de culoare sunt de patru ori mai lente si de patru ori mai mari sunt sansele sa intampine probleme (de exemplu, blocaje de hartie) decat o imprimanta laser monocroma. De asemenea, imprimantele laser color tind sa fie de aproximativ de cinci pana la zece ori mai scumpe decat fratii lor monocromi.

Imprimante cu jet de cerneala – cum functioneaza

Imprimantele cu jet de cerneala functioneaza prin pulverizarea cernelii ionizate pe o foaie de hartie. Placile magnetizate pe calea cernelii directioneaza cerneala pe hartie in formele dorite. Imprimantele cu jet de cerneala sunt capabile sa produca o imprimare de inalta calitate care sa se apropie de cea a fotografiilor.

In general, pretul imprimantelor cu jet de cerneala este mai mic decat cel al imprimantelor cu laser. Cu toate acestea, sunt, de asemenea, considerabil mai lente. Un alt dezavantaj al imprimantelor cu jet de cerneala este faptul ca acestea necesita un tip special de cerneala, care sa fie capabil sa se ude pe hartie copiator ieftina.

Deoarece imprimantele cu jet de cerneala necesita piese mecanice mai mici decat imprimantele cu laser, acestea sunt deosebit de populare ca imprimante portabile. In plus, imprimantele cu jet de cerneala color ofera o modalitate ieftina de a imprima documente color.

Majoritatea jeturilor de cerneala au un cartus care contine cerneala neagra si un al doilea cartus care tine cerneala ciana, magenta si galbena necesara pentru imprimarea color. Jeturile de cerneala cu culori mai noi au cate un cartus mai mic pentru fiecare din cele trei culori, ceea ce va permite sa cumparati cerneluri mai eficient.

Imprimante de cerneala solide – Cum functioneaza

Imprimantele de cerneala solide topesc betisoare de cerneluri pe baza de ceara colorate si apoi le pulverizeaza pe hartie. Cerneala solida se aplica printr-un cap de imprimare din otel inoxidabil cu gauri foarte mici. Cerneala este turnata de la capul de imprimare la un tambur incalzit, unde ramane intr-o stare maleabila care asigura transferul precis la hartie.

Imprimantele cu jet de cerneala solide produc culori vii si pot imprima pe aproape orice suprafata. Modelele timpurii de imprimante solide cu jet de cerneala erau destul de lente si costisitoare. Astazi, cu toate acestea, puteti achizitiona imprimante color-jet de cerneala color office cu o iesire de 24 pager color pe minut (ppm).

Vorbire comparativa – Laser, cerneala solida si jet de cerneala

Costurile de pornire ale achizitionarii unei imprimante laser color sunt mai mari decat cele ale unei imprimante cu jet de cerneala. Cu privire la utilizarea pe termen lung, cu toate acestea, costul rularii unei imprimante laser este mai ieftin.

Imprimanta in sine si tonerul sunt mai scumpe in comparatie cu costul de achizitie al unui jet de cerneala de pe https://www.cartushop.ro/produse/categorie/cartuse-originale-cerneala, dar atat masina cat si tonerul vor dura mai mult decat o imprimanta cu jet de cerneala si cartusele de imprimare color. Imprimarea cu cerneala solida ofera un cost operational mai ieftin, dar nu produce calitatea unui jet de cerneala sau viteza unei imprimante laser.

0 Shares
You May Also Like