Ai nevoie cu adevarat de un babynest? Intre da si ba, hai sa dezbatem

0 Shares
0
0
0

Cand te pregatesti de venirea pe lume a unui bebelus ai cumpara si luna de pe cer, daca ai sti ca aceasta ii este necesara celui mic. Paradoxal, desi de la nastere si primele sale luni de viata un bebelus are doar nevoi primare – de hrana, somn si dragoste – totul pare complicat. Printre sutele de lucruri achizitionate pentru cel mic, cumperi si un babynest. Ai nevoie cu adevarat de un babynest?

Argumente pro pentru achizitia unui babynest

Un babynest este o idee buna, pentru ca:

  • Bebelusul va dormi separat, in loc special pentru el. Asadar evita riscul ca in timpul noptii sa il atingi cu greutatea ta corporala.
  • Il poti folosi si ca pat portabil. Mai ales daca cel mic a fost obisnuit cu un loc de dormit, nu trebuie sa ii strici rutina in vreun fel, atunci cand pleci in vacanta spre exemplu.
  • Va fi adorat de bebelus, pentru ca este obisnuit cu un spatiu ingust, intr-un mediu mic dar placut, asa cum a fost in ultimele sale luni in burta mamei. De altfel se crede ca acest concept de babynest a prins la public tocmai pentru ca tine cont de nevoia bebelusului, de a fi ocrotit.
  • La fel de bine poate fi un substitut al patului de bebelus. Ba chiar este mai convenabil ca pret.
  • Pentru ca iti este util cel putin in primele 6 luni din viata celui mic. Sunt modele – asa cum vei gasi la littleprints.ro – care dispun si de arcada detasabila, unde pot fi agatate jucarii. Deci va juca si rol practic mai mult decat a fi locul perfect pentru dormit.

Argumente contra pentru achizitia unui babynest

Daca stam bine si ne gandim nu se poate spune ca exista aspecte prea convingatoare cand vine vorba de a nu achizitiona un babynest. Poate ca te abtii sa faci cumparaturi prea multe, daca ai intocmai un wishlist de care cei apropiati si mai ales parintii, adica viitorii bunici ai copilului, tin cont.

Argumente contra pot fi de asemenea legate de:

  • Costuri, daca tocmai ce ai achizitionat un patut de bebelus si consideri ca nu este neaparat necesar sa completezi cu un babynest.
  • Daca patutul este de fapt de tip cosulet, unde nu incape un babynest. Sau daca nici in carucior nu sunt sanse sa il pui.

Nota de final

Parerile sunt de cele mai multe ori impartite. Unii aleg acest tip de produs, altii il primesc. Cert este ca experienta maternitatii si a cresterii unui bebelus este diferita de la caz la caz. O investitie intr-un  babynest este buna mai ales in primele luni din viata celui mic. Va fi intr-un loc safe, pana cand creste si va putea dormi si alaturi de adulti in pat.

Daca te-ai hotarat asupra acestuia, ai diversitate de tipuri de babynest la littleprints.ro. Intr-o diversitate de culori de asemenea, daca inca nu stii ce va fi bebelusul – baiat sau fata – alege cu incredere culorile neutre – alb, bej sau denim.

0 Shares
You May Also Like