Afla cum sa obtii un loc de munca si sa lucrezi in Vietnam!

Afla cum sa obtii un loc de munca si sa lucrezi in Vietnam!

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp, firmele care presteaza servicii de recrutare muncitori Asia, au diferite oferte pentru persoanele care isi doresc sa munceasca in Vietnam. Daca doriti sa sa profitati de piata de dezvoltare a Indochina si sa incepeti sa lucrati in Vietnam, va invitam sa cititi mai departe pentru informatii despre economie, permise de munca si oportunitati de munca.

Ocuparea fortei de munca in Vietnam

  • Economia tarii este in proces de liberalizare si sustine o crestere impresionanta.
  • Majoritatea expatilor sunt scutiti de contributiile la asigurarile sociale.
  • Obtinerea unui permis de munca poate fi complicata, iar guvernul vietnamez ia aceasta problema in serios.

Daca intentionati sa lucrati in Vietnam, este esential sa intelegeti valorile si traditiile culturale ale tarii. Doar atunci puteti dezvolta cu succes relatii de afaceri puternice. La urma urmei, valorile culturale sunt puternic reflectate in mediul de afaceri.

Tara a inregistrat un grad mare de agitatie economica in a doua jumatate a secolului trecut. Razboiul SUA-Vietnam si embargoul comercial american si-au lasat amprenta. Cu toate acestea, desi tara se confrunta cu unele probleme suparatoare rezultate din recesiunea economica internationala, aceasta se bucura de o perioada de crestere economica si, ca atare munca in Vietnam ofera multe recompense.

Lumea afacerilor din Vietnam: Ierarhia este cheia

In timp ce lucrati in Vietnam, fie ca este vorba de Hanoi sau Ho Chi Minh, veti afla in curand ca companiile vietnameze functioneaza intr-un mod ierarhic definit. Deciziile sunt luate in varf si, de cele mai multe ori, este cea mai in varsta persoana din companie care este decizia. Din acest motiv, trebuie sa va asigurati ca respectati colegii si partenerii, mai ales daca sunt mai in varsta decat dumneavoastra.

Statutul este un element important al lumii si societatii de afaceri din Vietnam. Obtineti un anumit statut nu doar prin varsta, ci si prin educatie atunci cand lucrati in Vietnam. Desi universul de afaceri din Vietnam a fost candva dominat de barbati, tara se indreapta spre o revolutie sexuala, cu un numar tot mai mare de femei care ocupa pozitii superioare.

De la o tara saraca la o economie dinamica

Vietnamul are una dintre cele mai mici rate ale somajului din lume, situata la doar 2,23 la inceputul anului 2016. Incepand cu 1986, Vietnamul a dezvoltat o poveste de succes economic. S-a dus de la una dintre cele mai sarace tari din lume la un statut de venit mediu mai mic intr-un sfert de secol. Incepand cu anii 2000, PIB-ul a crescut brusc, iar rata saraciei a scazut de la 58% la 14%.

In 2015, singura tara care a inregistrat o crestere a exporturilor sale a fost Vietnamul, iar impactul crizei financiare a fost astfel limitat. De fapt, tara a fost laudata pentru gestionarea eficienta a crizei si a cunoscut o crestere a PIB-ului de 5,5% in 2014 si 6,5% in 2015.

Majoritatea acestor realizari se datoreaza reformelor guvernamentale din fiecare sector cheie al economiei, care sunt agricultura, industria alimentara, textilele, mobilierul, energia, turismul si telecomunicatiile. Aceste reforme au constat in privatizarea companiilor publice, imbunatatirea climatului de afaceri, stimularea investitiilor straine si introducerea unor politici monetare eficiente.

Acestea sunt motivele pentru care Vietnamul este o destinatie foarte atractiva pentru expati calificati si cu experienta. Cu un consum intern ridicat si un mediu din ce in ce mai favorabil investitiilor straine directe, exista o multime de oportunitati.

Cu toate acestea, exista potentialul economic al Vietnamului. De fapt, sectorul bancar se confrunta cu un numar mare de imprumuturi neperformante, iar capitalizarea insuficienta este de asemenea o amenintare semnificativa. Cu toate acestea, perspectivele viitoare pentru tara raman pozitive; in 2016, Vietnamul a semnat Parteneriatul trans-Pacific (TPP), care l-a legat de alte unsprezece tari din Pacific. In plus, potentialul in agricultura si energie, impreuna cu forta de munca calificata si ieftina, garanteaza un viitor economic bun. Mai mult, se estimeaza ca PIB-ul vietnamez a crescut cu 6,4% la sfarsitul anului 2016.

Permisele de lucru: complicate, dar simplificate

Pentru a incepe sa lucreze in Vietnam, expatriatii trebuie sa obtina un permis de munca. Pentru a face acest lucru, strainii trebuie sa aiba un contract de munca si un angajator care este dispus sa aranjeze detaliile pentru acestia. Acestea se vor aplica la Departamentul local al Muncii, Razboi Invalid si Afaceri Sociale din orasul lor. In prezent, guvernul face reforme pentru a simplifica cerintele pentru permisele de munca si pentru a extinde scutirile. Ultima reforma a fost implementata in aprilie 2016.

0 Shares
You May Also Like