Activitati pentru copii in ateliere

0 Shares
0
0
0

Cu totii am fost candva copii, si cu siguranta stim cat de obositoare erau zilele in care mergeam la scoala, dupa care veneam repede acasa de la orele de curs, ne schimbam de haine, mancam si ne apucam de teme si de invatat.

Ei bine, parintii care isi amintesc de perioada in care au fost elevi, cu siguranta isi amintesc de cat de obositoare erau zilele de scoala, asa ca mai mult ca sigur se vor gandi sa isi duca copiii in diferitele ateliere copii Craiova pentru ca acestia sa isi petreaca timpul liber intr-un mod cat mai util.

In cadrul acestor cursuri, cei mici pot practica fel si fel de activitati, care le vor fi mai tarziu utile in ceea ce priveste dezvoltarea personala.

Exista de exemplu ateliere in cadrul carora copiii participa la fel si fel de cursuri in care le este antrenata gandirea creativa. Exact asa cum trebuie sa ne fie antrenat corpul, asa trebuie sa ne fie antrenata si mintea, asa ca parintii isi pot duce copiii la cursuri de genul Creative Thinking for Kids.

In cadrul unui asemenea curs, cei mici vor provoca idei, vor invata cum sa evadeze din gandirea clasica si cum sa gandeasca original si vor invata sa aiba idei curajoase. Cursul este extrem de important pentru ca ajuta copiii sa isi formeze personalitatea creativa.

Tot in cadrul unor ateliere pentru copii, cei mici vor putea participa la diferite cursuri de pictura pentru copii. Pictura poate fi o activitate relaxanta, o activitate in urma careia cei mici se pot deconecta de la griji, de la gandurile temelor si ale lectiilor.

In urma participarii la cursuri de pictura, cei mici vor putea picta ceea ce vad sau vor putea sa isi imagineze anumite lucruri pe care apoi le vor putea picta. Un astfel de curs de pictura pentru cei mici este extrem de important pentru ca ii ajuta pe copii sa isi dezvolte imaginatia, si ii poate atrage spre pictura.

In cadrul acestor ateliere pentru copii, cei mici pot participa si la cursuri de robotica, acolo unde cei mici vor vedea filmulete interesante de prezentare, vor construi apoi un robot cu piese lego, cu motorase si senzori, iar mai apoi il vor programa pe tableta printr-un software intuitiv care utilizeaza pictograme dar si o interfata de programare drag – and – drop.

Dupa aceea, cei mici vor prezenta proiectul pe care l-au realizat, in fata colegilor. O asemenea activitate poate reprezenta cea mai buna modalitate de petrecere a timpului liber pentru copii.

Asadar, acestea sunt doar cateva exemple de activitati care se pot desfasura intr-un atelier pentru copii. Cei mici pot participa insa si la diferite alte activitati.

Cu siguranta este mult mai indicat ca parintii sa isi duca la astfel de activitati copiii, sau chiar sa ii indrume spre diferite sporturi, decat sa ii lase sa petreaca foarte mult timp in fata calculatorului, unde vederea lor va fi afectata. Mai mult decat atat, la asemenea cursuri, cei mici vor socializa cu copiii de aceiasi varsta.

0 Shares
You May Also Like