Achiziţia de produse led. O investiţie bună?

Achiziţia de produse led. O investiţie bună?

0 Shares
0
0
0

Iluminatul este o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi și aproape fiecare aspect al operațiunilor noastre zilnice are nevoie de lumină.

Odată cu sensibilizarea crescută la conservarea mediului nostru, industria iluminatului a făcut progrese semnificative, iar LED-ul este doar unul dintre aceste progrese. Iluminatul prin intermediul produselor led este cunoscut pentru o eficiență energetică mai bună, care a reprezentat un punct de vânzare primar pentru industrie.

Există mai multe avantaje și dezavantaje ale iluminării cu produselor led și este de dorit ( dacă nu chiar recomandabil ) să le înțelegeți înainte de a trece la utilizarea acestui mod de iluminare.

Ce este iluminatul cu LED?

Iluminarea cu LED este forma de iluminat care utilizează diode cu emisie de plumb pentru a transforma energia electrică în lumină.

Lămpile cu LED și becurile cu LED pot fi folosite oriunde în casele noastre, birouri, industrii, vehicule și aproape orice alt loc. În acest articol, vom explora diferitele argumente pro și contra ale luminilor cu LED-uri și modul în care aceasta afectează activitățile noastre zilnice. Luminile cu LED-uri pot fi utilizate cu ușurință în case folosind extruziuni cu LED-uri.

Avantajele și dezavantajele iluminării cu LED-uri

Aici evaluăm diferitele componente ale iluminatului cu LED-uri, inclusiv avantaje, dezavantaje, efecte nocive și o analiză a argumentelor pro și contra.

Avantajele iluminării cu produse led

Diferitele beneficii care vin odată cu utilizarea iluminării cu produse led includ:

  • Consum eficient de energie. Produsele led economisesc mult în consumul de energie. Se estimează că lampa cu LED este eficientă între 80-90% în ceea ce privește energia pe care o au becurile fluorescente sau incandescente tradiționale. Eficiența energetică în soluțiile de iluminat este măsurată utilizând două tipuri de statistici și anume lumeni utili sau eficiență luminoasă.
  • Luminile LED transformă aproximativ 95% din energia totală în lumină și celelalte 5% în căldură. În comparație, lumina fluorescentă tradițională transformă doar 5% în lumină, iar restul 95% se transformă în căldură.Aceasta înseamnă că este necesară mult mai puțină energie pentru a aprinde un bec LED în comparație cu lumina fluorescentă sau incandescentă.
  • Practic, un LED de 36 de wați ar înlocui un bec fluorescent de 84 de wați.Folosind mai puțină energie înseamnă că chiar și facturile lunare de energie ar scădea cu o sumă semnificativă. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că va exista o cerere redusă de energie electrică de la centralele electrice naționale, astfel încât se va experimenta reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Toate graţie produselor led.

  • Absenţa componentelor toxice. În timp ce alte metode de iluminare, cum ar fi luminile cu vapori de mercur și tuburile fluorescente, conțin unele materiale toxice precum mercurul, LED-ul nu conține niciunul. Atunci când astfel de materiale nu sunt aruncate bine, acestea pot provoca contaminări grave în deșeurile depozitului de deșeuri.
  • Utilizarea luminii cu LED-uri va reduce unele costuri, cum ar fi aruncarea deșeurilor dvs. printr-un purtător de deșeuri înregistrat în mod semnificativ.
  • Durată de viață și durabilitate. În principal, atunci când vorbim despre avantajele și dezavantajele iluminării cu LED-uri, durata de viață a lămpilor cu LED-uri nu poate fi trecută cu vederea. Aceasta este durata în care se așteaptă ca becul să rămână funcțional și eficient. Luminile LED au o durată de viață extrem de lungă în comparație cu celelalte forme de iluminare.
  • În timp ce o lampă fluorescentă ar funcționa în medie pentru 20.000 de ore, luminile LED vor avea o durată medie de viață operațională de 50.000 de ore și pot ajunge până la 100.000 de ore. Acest lucru va reduce în general costul schimbării luminilor din când în când.De asemenea, atunci când lampa LED atinge durata maximă de viață, nu arde brusc ca multe lămpi cu incandescență, ci își va pierde strălucirea treptat.

Acestea reprezintă doar un număr limitat din avantajele oferite de produselelor led. Pe baza acestor argumente prezentate, consider că achiziţia de produse led pentru luminare reprezintă o idee benefică.

0 Shares
You May Also Like