4  motive pentru a-ti face casa inteligenta

4  motive pentru a-ti face casa inteligenta

0 Shares
0
0
0

4  motive pentru a-ti face casa inteligentaProgramarea masinii de spalat si a telecomenzii televizorului, asta este automatizarea casei! Si datorita ei, iti poti face casa „inteligenta”.

Casa inteligenta, sau casa conectata, foloseste tehnologia si Salus Controls pentru a facilita viata de zi cu zi a locuitorilor sai, respectand in acelasi timp mediul inconjurator. Toata lumea poate, datorita automatizarii casei, sa-si faca casa confortabila si sigura pentru a-si proteja casa de intrusi, copiii lor de accidentele de viata sau chiar pentru a realiza economii mari de energie.

O casa conectata

Pentru a fi eficienta, casa inteligenta comunica: precum o echipa! Dispozitivele de acasa sunt conectate prin retea cu fir sau fara fir si totul poate fi controlat la un moment dat.

Folosind diverse instrumente (telecomenzi, cutii, smartphone, tableta), semnalele sunt transmise catre diferitele dispozitive, facand mediul rapid si usor de stapanit. Aceste comenzi se pot face in interiorul casei, dar si de la distanta, cu un smartphone de exemplu.

Daca o simpla alarma sonora nu este uneori suficienta pentru a descuraja hotii, exista solutii inteligente, iar automatizarea pentru securitatea locuintei face posibila stabilirea unui adevarat plan de aparare.

In functie de nevoile tale (plecare in vacanta, weekend, noapte), anticipezi scenarii: spargere, deteriorarea gradinii, sarbatorile nocturne etc.

Sunt instalate echipamentele necesare pentru a raspunde acestor scenarii: inchidere obloane, udare automata, iluminare programata etc.

Camera de detectare a prezentei poate genera o alerta pe un serviciu de securitate sau chiar pe laptopul tau, datorita noilor aplicatii: este supraveghere video. Esti informat in timp real si de la distanta daca cineva incearca sa intre in casa ta. Apoi poti apela la o companie de securitate sau la politie.

O casa cu consum redus

Tehnologia si comunicarea permit programarea mai multor dispozitive din casa ta:

  • incalzire: declanseaza o ora inainte de sosire, si oprit atunci cand pleci;
  • iluminat: contorul de timp si cu senzor de miscare reduce consumul;
  • udare: irigare automata inteligent este cea mai eficienta. Programata noaptea, apa nu se evapora, plantele nu sunt parjolite de soare si dormi linistit!

Aceasta programare economiseste energie si, prin urmare, bani.

O casa protejata de accidente casnice

Nimeni nu este ferit de o cadere, o taietura, otravire sau o arsura sau chiar un incendiu. Copiii sunt, din pacate, primele victime ale accidentelor domestice.

Casa inteligenta face posibila limitarea riscurilor prin integrarea:

  • de detectoare de fum ;
  • a detectoarelor de monoxid de carbon;
  • alarme autodeclansate daca este necesar;
  • detectoare de miscare cu alarma conectata la smartphone-urile celor dragi;
  • camere de supraveghere la distanta (pentru copii si/sau persoane aflate in intretinere).

Echipata cu numerosi senzori si alarme, casa inteligenta face posibila identificarea oricarei defectiuni potential periculoase.

O casa adaptata vremii

Numerosii senzori ai casei inteligente fac ca aceasta sa se adapteze perfect la vremea aproape autonoma:

  • Obloanele se deschid dimineata si se inchid noaptea.
  • Incalzirea si aerul conditionat se pot adapta la temperatura exterioara pentru a produce un aer in camera placut, in concordanta cu sezonul! (Cei care doresc sa aiba 22° C tot timpul anului acasa, in orice vreme, pierd energie… si bani!)
0 Shares
You May Also Like