4 avantaje de care te vei bucura incalzindu-ti casa cu lemne

0 Shares
0
0
0

Incalzirea locuintei in Romania este necesara cel putin 3-4 luni in fiecare an, iar in acest sens trebuie sa ne asiguram ca avem la dispozitie un sistem de incalzire cat mai eficient. Oferta de pe piata sistemelor de incalzire ofera o multime de solutii in acest sens, indiferent de conditii sau necesitati.

Locuintele din mediul rural sunt cel mai adesea incalzite cu ajutorul lemnului de foc. Mai exact, lemnul de foc nu mai este folosit la fel precum in urma cu multi ani, intr-o soba clasica și ineficienta, ci in centralele pe lemne care au devenit astazi foarte populare.

Iar motivele care au dus la popularitatea centralelor pe lemne sunt foarte ușor de inteles. Incalzirea folosind o centrala pe lemne se dovedește a fi foarte avantajoasa din o multime de puncte de vedere. Despre 4 avantaje de care te vei bucura incalzindu-ti casa cu lemne ne propunem sa vorbim și noi in acest articol.

Iata care sunt aceste avantaje:

Vei obtine confortul termic cu bani putini

Unul dintre principalele motive pentru care multe persoane aleg sa iși incalzeasca locuinta folosind lemn de foc este intocmai pretul foarte avantajos al acestui tip de combustibil. Mai exact, achizitia lemnului de foc nu implica preturi foarte mari, iar daca alegi o centrala performanta cu consum redus atunci cu siguranta iti vei putea garanta costuri foarte bune pentru incalzire.

In acest sens iti putem recomanda centralele cu ardere tip lumanare de la Stropuva Romania. Sunt fara dar sau poate centrale foarte performante, iar datorita principiului de ardere tip lumanare consumul este la randul sau mai mult decat avantajos.

Simplitate și durabilitate

Un alt motiv pentru a alege sa iti incalzești casa folosind lemn de foc este și faptul ca vorbim despre centrale simple și totodata durabil.

In general, tot ce e simplu rezista mult, iar in cazul centralelor de pe Stropuva-Romania.ro vorbim intocmai despre o structura foarte mult simplificata, ceea ce ajuta la obtinerea unei durate de viata cat mai extinsa.

Peste 25 de ani rezista o astfel de centrala fara probleme tehnice, ceea ce nu e deloc putin. Este o investitie pe termen lung de care te vei bucura nespus.

Confortul este garantat

Nu te gandi ca daca vei folosi combustibil solid vei ramane automat fara confort, ci dimpotriva! Confortul nu iti va lipsi atunci cand vei folosi lemn de foc pentru incalzire, insa este important sa alegi o centrala pe lemne de calitate.

Mai exact, ceea ce ar trebui sa te preocupe cel mai mult este autonomia, astfel incat sa poti alimenta cat mai rar. Daca vei alege o centrala cu autonomie de cel putin 24 de ore atunci va fi mai mult decat suficienta o singura alimentare cu lemn de foc o data pe zi, ceea ce desigur ca este minunat.

Siguranta deplina

Centralele pe lemne sunt considerate de catre multi specialiști drept sisteme de incalzire foarte sigure, iar de aceea trebuie sa le ai și tu in vedere.

Se instaleaza in exteriorul locuintei și nu prezinta riscul unei explozii, iar daca vei respecta cerintele pentru constructia anexei centralei, atunci cu siguranta nu vei intampina probleme.

Acestea fiind spuse, speram ca te-am convins și pe tine sa-ti cumperi o centrala pe lemne!

0 Shares
You May Also Like