Totul despre rulmentii SKF

0 Shares
0
0
0

In ceea ce priveste rulmentii SKF, exista destul de multe pareri pro si contra. Insa multi dintre cei care isi dau cu parerea despre acesti rulmenti SKF, de fapt nu cunosc foarte multe lucruri despre ei. Tocmai din acest motiv am decis sa va vorbesc in acest articol despre toate tipurile de rulmenti si despre modurile lor de intrebuintare.

In primul rand trebuie sa stiti ca SKF nu reprezinta vreun cod al rulmentilor, ci este chiar numele companiei care ii produce pe acestia. Mai mult decat atat, compania SKF este recunoscuta ca un lider mondial in proiectarea si productia de rulmenti.

Compania SKF produce o gama destul de variata de rulmenti, iar acestia sunt categorisiti in patru clase de performanta, si anume: rulmenti SKF standard, rulmenti SKF Explorer, rulmenti SKF Energy Efficient si rulmenti SKF Super- Precision.

Rulmentii SKF Standard sunt de o calitate destul de inalta si sunt recunoscuti pentru durata lor lunga de functionare. Insa acestia nu sunt foarte bineveniti atunci cand este vorba de sarcini foarte mari, in care trebuie sa se reduca frecarea, incalzirea si uzura. Si va spun acest aspect, deoarece, atunci cand este vorba de astfel de lucruri trebuie sa se foloseasca rulmenti SKF Explorer.

In comparatie cu rulmentii SKF Standard, cei Explorer se incalzesc mai putin, aluneca mai usor si au o durata de viata mult mai lunga. Acestia au fost creati special pentru a putea fi folositi atunci cand este vorba despre aplicatii care functioneaza cu sarcini mari.

In plus, acesti rulmenti SKF Explorer se produc din otel pur si omogen, care este supus unui tratament termic. Rolul acestui tratament termic este de a asigura un echilibru intre rezistenta si rigiditate.

Rulmentii SKF Energy Efficient, dupa cum foarte bine ne putem da seama din denumirea lor, au fost creati special cu scopul de a ajuta la reducerea consumului de energie. Mai mult decat atat, rulmentii SKF Energy Efficient au fost considerat cu adevarat revolutionari, iar asta se datoreaza in special clasei de performanta pe care acestia o au.

Nu in ultimul rand, rulmentii SKF Super- Precision s-au creat special pentru a putea tine pasul cu cerintele aplicatiilor de mare precizie. Acest tip de rulmenti beneficiaza de un design unic, care are rolul de a le permite acestora sa suporte viteze destul de mari.

In principal, trebuie sa stiti ca rulmentii SKF din clasa Super- Precision se caracterizeaza prin: capacitatea de a functiona la viteze foarte mari, capacitatea de a functiona cu sarcini mari, rigiditate superioara, frecare redusa si in special de o durata de viata mult mai lunga.

Cele patru clase prezentate in cele de mai sus reprezinta tot ceea ce trebuie sa stiti despre rulmentii SKF si despre modul de intrebuintare al acestora, iar cu toate acestea sper ca articolul sa va fie unul de folos.

0 Shares
You May Also Like