Tipuri de carcase pentru telefoanele mobile

0 Shares
0
0
0

O data cu dezvoltarea industriei telefoniei mobile a aparut ca o completare si una a accesoriilor. Fie ca un telefon mobil are nevoie de o husa de protectie, fie de cablu de descarcare de date, fie de casti, fie de o baterie externa, este clar ca in ziua de astazi, telefonul nu mai poate exista fara accesorii telefoane.

Stim cu totii cat tinem la telefoanele noastre si ne gandim intotdeauna sa le protejam pentru a incerca sa le pastram ca in momentul achizitiei. In primul rand, incercam sa le manevram cu mare atentie si totodata sa le curatam de impuritatile care apar pe ecran sau pe alte parti ale dispozitivului. In al doilea rand, le protejam impotriva socurilor cu ajutorul unei carcase sau a unui bumper.

Modelele de carcase pentru telefoanele mobile existente pe piata sunt destul de numeroase si vin in culori si design-uri tot mai variate, pentru a multumi pe toata lumea indiferent de gusturi si totodata de personalitatea fiecaruia. Majoritatea cautam accesoriile pentru telefon in functie de aspect, netinand cont de nevoile de protectie ale acestora.

Exista pe piata patru tipuri de carcase de protectie pentru dispozitivele mobile: din plastic, din silicon, din poliuretan termoplastic si din piele ecologica.

In continuare va voi prezenta cateva avantaje si dezavantaje ale fiecareia dintre acestea, urmand ca alegerea cand achizionati o carcasa sa o faceti si in functie de acestea.

• Carcasele din plastic au cateva avantaje majore: sunt foarte ieftine, se fabrica intr-o larga varietate de modele si culori, protejeaza telefonul de praf, de zgarieturi dar si de alte daune care pot afecta grav telefonul, sunt usor de curatat. Marele dezavantaj al acestor carcase este acela ca fiind extrem de dur, plasticul se crapa la primul soc si se zgarie foarte usor.

• Carcasele din silicon au si ele numeroase avantaje: sunt extreme de maleabile, pot fi curatate si intretinute foarte usor, au anti-aderenta si confera totodata o senzatie fina la atingere. Dezavantaje mari sunt: carcasele din silicon sunt mult mai grele si totodata mai voluminoase, iar variantele ultrasubtiri sunt mai rare, acestea nu ofera modele diferite sau modele personalizate, isi pierd in timp forma.

• Carcasele din poliuretan termoplastic reprezinta un mix intre silicon si plastic dur. Avantajele acestui material sunt urmatoarele: are o duritate ridicata pentru a rezista la impacte, dar si flexibilitate, TPU ramane la fel de strans pe dispozitiv, chiar si la doi ani de la montare, in comparatie cu siliconul care nu rezista la fel. Dezavantajele sunt: lipsa diversitatii modelelor si toatodata a culorilor si protectia care este destul de buna, dar nu este perfecta. 

• Carcasele din piele ecologica imita pielea naturala cu acuratete, fiind biodegradabila. Aceste carcase se remarca prin simplitate si totodata eleganta, ofera o protectie buna, sunt mai bussines in comparatie cu celelalte materiale. Dezavantajele pielii ecologice sunt acelea ca sunt greu de intretinut si totodata nu sunt diversificate modelele si culorile.

Cu siguranta, carcasele pentru telefoanele mobile vor evolua si mai mult, vor aparea materiale diferite de calitate din ce in ce mai buna.

0 Shares
You May Also Like