Tipul-de-centrala-termica-potrivita-pentru-locuinta-ta

Tipul de centrala termica potrivita pentru locuinta ta

0 Shares
0
0
0

De fiecare data cand vrem sa construim o casa ne gandim mai intai la ceea ce tine de utilaje construcitii. Daca dispunem de ele, daca nu de unde sa le cumparam sau inchiriem.

Daca suntem, spre exemplu un director de santier, de preferat este sa avem propriile utilaje. Nu este insa convenabil sa cumparam toate utilajele cand vrem sa construim, spre exemplu o magazie sau o bucatarie de vara. In acest caz, cel mai convenabil este sa inchiriem ce avem nevoie in legatura cu utilajele de constructii.

Dupa ce am stabilit tipurile de utilaje constructii de care avem nevoie , ne gandim la alte detalii de care avem stricta nevoie. Unul dintre ele ar fi cum si in ce fel am putea incalzi noua locuinta.

In ultima vreme, datorita avansarii tehnologiei si datorita faptului ca tot mai multi oameni vor sa traiasca modern, ei au inceput sa renunte la sobe sau la energia furnizata de Centrala Electrica de Termoficare si folosesc centrale termice. Centralele termice sunt de mai multe feluri si se pliaza pe nevoia pe care o are fiecare proprietar de locuinta, fie ca si-a construit o casa, fie ca si-a cumparat un apartament. 

Nimanui nu-i place sa astepte caldura furnizata de Centrala Electrica de Termoficare, nici sa astepte ore in sir apa calda. Cu centralele termice, totul este mai usor. Ele distribuie caldura cu ajutorul apei, a aburilor sau a aerului cald exact cand ai nevoie.

Centralele termice sunt de mai multe feluri. Vorbim in primul rand de centralele termice pe gaz in condensare. Pentru a putea achizitiona acest tip de centrala avem nevoie sa fim racordati la reteaua de gaz. Avantajele acestei centrale le constituie faptul ca are un pret convenabil, confortul este ridicat, produce apa calda menajera si neavand nevoie de o camera tehnica ocupa putin spatiu.

Un alt tip de centrala este centrala pe peleti. Peletii sunt combustibili ecologici si economici produsi din rumegus si resturi de lemn, fara a fi folositi aditivi pentru lipire, ci comprimare la presiune ridicata. Costurile pentru o astfel de centrala sunt reduse pe termen lung si ea este independenta fata de reteaua de gaz. Centrala pe peleti prezinta cateva dezavantaje, insa ele nu sunt simtite daca dispunem de spatiul necesar.

Vorbim asadar de faptul ca o astfel de centrala necesita un spatiu mare de depozitare deoarece are camera tehnica. In plus, este nevoie si de un spatiu de depozitare pentru peleti. Un alt dezavantaj ar fi faptul ca centrala trebuie incarcata saptamanal si trebuie curatat cazanul, ceea ce nu este prea confortabil. Tot la dezavantaje intra si faptul ca acest tip de centrala nu produce apa calda menajera.

Un ultim tip de centrala pe care il amintim este pompa de caldura. Ea este una dintre cele mai moderne achizitii in domeniu. Costurile, la fel ca si la centrala pe peleti sunt mici pe termen lung. De asemenea, ele nu depind de reteaua de gaze si nu produc apa calda menajera. Marele avantaj al unei astfel de pompe este faptul ca ea poate fi folosita atat la incalzire iarna, cat si la racire vara.

Daca doriti sa vedeti cum arata o astfel de centrala, daca doriti sa vedeti preturi sau detalii legate de informatiile tehnice ale unor astfel de produse, site-ul http://www.epinvest.ro va ofera o gama larga de echipamente de incalzire. In plus, aici mai puteti gasi scule electrice, utilaje pentru constructie si multe altele.


Alte stiri actuale :

1. Elementul cheie al sanatatii tale – o casa bine izolata
2. Opt centrale termice din Onești vor fi repornite
3. Căldura a fost pornită în jumătate din unităţile şcolare sucevene
4. Comisarul european Hedegaard: Majoritatea cladirilor din Bucuresti consuma de 8 ori mai multa energie decat cele din vechile orase europene
5. 6.000 de familii din Suceava nu pot primi încă formularele pentru ajutoarele la încălzire

0 Shares
You May Also Like