Team-building-o-solutie-pentru-o-comunicare-mai-eficienta

Team building – o solutie pentru o comunicare mai eficienta

0 Shares
0
0
0

Team building-ul nu reprezinta o simpla activitate in care membrii unei echipe se intalnesc pentru a se distra si a se simti bine impreuna.  De fapt, un team building este o disciplina psihologica de sine statatoare numita psihologia organizationala.

Prin intermediul acestor activitati se urmareste transformarea unui grup de oameni care lucreaza impreuna intr-o echipa care stie cum sa colaboreze, si sa functioneze bine impreuna. Toate aceste lucruri sunt indreptate pentru a transforma mai multe bucati intr-un tot unitar.

Team buildingul este o alternativa la care apeleaza multi manageri deoarece este eficienta si are un impact asupra indivizilor, asupra modului in care acestia se raporteaza la ideea de echipa. In urma activitatilor desfasurate pe perioada unui team building, individul reuseste sa isi descopere rolul sau in echipa, dar si cel al colegilor sai.

O experienta de team building are rolul de a scoate in evidenta punctele forte ale membrilor echipei si se poate descoperi potentialul fiecaruia. De asemenea, poti descoperi modul in care o persoana poate progresa la munca folosindu-se de acest punct forte. 

De exemplu, activitatile care se incheie cu o reusita duc la un sentiment de satisfactie a individului fata de munca pe care o depune pentru a duce la capat anumite sarcini. Satisfactia individului fata de munca depusa, perspectiva sa asupra locului de munca, asupra a ceea ce face si cum isi vede el contributia este o parte importanta a slujbei fiecaruia.

Daca ai un sentiment de realizare, daca simti ca faci parte dintr-un intreg, dintr-o echipa cu un scop comun, esti mult mai fericit la locul de munca, iar fericirea ta personala, modul cum te simti si cum te vezi au o legatura directa cu cat de eficient poti fi.

Exista mai multe activitati de team building, insa activitatile desfasurate in natura te vor pune in situatia de a-i descoperi si cunoaste pe cei din echipa ta intr-un altfel de mediu. Acest lucru ajuta la stabilirea unei legaturi intre oameni care poate, la locul de munca, nu au sansa sa comunice si sa se cunoasca.

In acest fel se pot descoperi si se pot intelege mai bine, lucruri care vor duce la relatii mai bune la locul de munca. Se stie ca la locul de munca exista mereu grupuri mici de prieteni, insa cu ajutorul unui team building, aceste bariere vor disparea, iar membrii echipei vor comunica si se vor intelege mai bine.

0 Shares
You May Also Like