Sunteti-adepti-ai-produselor-organice-de-calitate

Sunteti adepti ai produselor organice de calitate?

0 Shares
0
0
0

Cu cincisprezece ani in urma, ai fi avut nevoie de mult timp si tot ai fi gasit cu greu o rosie organica in supermarketul local.

Datorita progreselor in agricultura si opiniei publice, consumatorii pot gasi o multime de produse organice pe rafturile supermarketurilor si pe tarabele magazinelor alimentare din intreaga America. Cum am ajuns in acest punct si cand a ajuns cumpararea unui produs atat de complicata?

Intr-adevar, este vorba de un tip de agricultura in care cultivatorii de pamant folosesc pesticide artificiale, erbicide si alte tehnici conventionale de agricultura care sunt un element de noutate pentru noi. Inainte de 1940, cele mai multe produse cultivate si consumate in gospodariile din America erau absolut organice si au fost deseori alese doar din propria curte.

Folosirea aditivilor chimici si chiar si a uneltelor agricole pe care le vedem astazi si-au gasit locul in mod regulat in agricultura in prima jumatate a secolului 20. In 1950, erau 3 milioane de tractoare in SUA, mai multe cu 600 decat in 1910. Cam in acelasi timp, sustinatorii tehnicilor organice de agricultura au inceput sa practice meserie, incepand cu Europa Centrala si India in jurul anului 1920. 

Metodele agriculturii organice au inceput sa atraga interesul public incepand cu 1950 si in urmatoarele doua decade a fost o preocupare crescuta pentru efectele tehnicilor agricole care folosesc pesticide chimice si erbicide asupra mediului. Aceasta s-a intamplat cand cooperativele agricole de productie si producatorii de alimente organice s-au aflat in topul preferintelor in randul consumatorilor.

In anii 1970 si 1980, autoritatile de reglementare au identificat o nevoie crescuta pentru cateva cai de a promova certificarea organica pentru cultivatorii care urmareau reguli specifice de crestere si care foloseau tehnici aprobate de crestere a culturilor. Totusi, nu au existat pana in 1990 cand certificarea guvernamentala pentru alimentele organice a devenit disponibila in SUA si in alte cateva tari din intreaga lume.

In ultimele doua decade, disponibilitatea alimentelor organice in market a crescut dramatic si pana la un anumit punct cresterea produselor cu alimente organice in market a depasit douazeci de procente pe an. In fapt, vanzarile alimentelor organice de tip baby (de regula mai mici decat cele cultivate prin metode standard) au crescut la aproape 22 de procente doar in 2006.

In ultimii 5-7 ani, companiile multinationale de alimente au trecut la alimente organice si au sporit cercetarile si investitiile in alimente care pot fi certificate organic. Aceasta a condus la o crestere in disponibilitatea alimentelor organice procesate si la scaderea de pret a acestor tipuri de produse.

In ziua de astazi, alimentele organice continua sa fie mai scumpe decat competitorii conventionali, in parte din cauza faptului ca producatorii alimentelor organice trebuie sa urmeze un ghid de calitate strict. Acesta este un proces elaborat si intens care mareste costurile produselor.

Pentru a satisfacere cererea consumatorilor, supermarketurile s-au devotat in mod strict promovarii alimentelor organice, asemeneni Whole Foods Market si Waitrose (din Marea Britanie), s-au transformat in afaceri si promoveaza alimente organice de calitate pentru consumatori. Cu scopul de a promova alimente organice pentru populatia larga, Wal-Mart si-a anuntat planurile pentru a creste disponibilitatea alimentelor organice catre consumatorii lor si la un pret mai scazut decat supermarketurile.

Se pare ca, de indata ce marii cultivatori au inceput sa adauge pesticide sintetice si erbicide in culturile lor, s-a dezvoltat o reactie si un grup de cultivatori dedicati si consumatori au lucrat – si continua sa lucreze – pentru a creste disponibilitatea si calitatea alimentelor organice pentru consumatorii de alimente care nu pot cultiva produse organice in propria gradina.

Daca doriti sa aveti o dieta bazata pe produse organice va recomandam dieta folosita de celebra actrita Nicole Kidman .

0 Shares
You May Also Like