Sunetul-temperaturile-inalte-si-electricitatea-in-locurile-de-munca

Sunetul, temperaturile inalte si electricitatea in locurile de munca

0 Shares
0
0
0

Foarte multe articole care abordeaza domeniul securitatii si sanatatii in munca uneori prezinta serviciile cele mai comune oferite de catre o firma din acest domeniu, alteori discuta importanta acestora si uneori iau in calcul factorii de risc la care angajatii sunt cei mai expusi la locul de munca, insa mai niciodata nu sunt prezentate modalitati prin care acesti factori de risc sa fie abordati astfel incat impactul lor sa fie redus semnificativ.

In acest articol noi vom incerca sa facem acest lucru, sa va prezentam cei mai importanti factori de risc intalniti la locurile de munca si in acelasi timp sa oferim solutii pentru a putea face fata acestora.

In primul rand merita mentionat faptul ca de-a lungul timpului foarte multi factori s-au dovedit a fi problematici la locul de munca, fie ca este vorba despre intoxicarea cu gaz si alte substante vaporoase in mine, despre epuizarea ca urmare a expunerii prelungite la temperaturi ridicate, sau despre desfasurarea activitatii de munca la inaltime.

Asadar este oarecum problematic sa realizezi o selectie a acestora insa noi ne vom concentra atentia asupra celor mai comuni factori care au cel mai important efect asupra oamenilor, cum ar fi sunetul, temperaturile inalte sau electricitatea.

Toti cei trei factori pot fi intalniti din pacate intr-un singur mediu, cum ar fi o fabrica in care se lucreaza cu diverse aparate electrice, unde expunerea la sunete inalte este prelungita si poate avea numeroase efecte secundare.

Sunetul este unul dintre cei mai comuni factori de risc intalniti la locul de munca in America, unde este recunoscut pentru rata mare de pierdere a auzului printre muncitori.

Cu toate ca pierderea auzului nu este o consecinta care duce la moarte, ea reduce calitatea traiului pentru muncitori, si din nefericire sunetul nu este singura cauza a pierderii auzului, multe substante cum ar fi mercurul, arsenicul sau numerosi solventi pot si ele sa duca la pierderea auzului.

Pentru a putea preveni pierderea auzului angajatorii trebuie sa se asigure ca muncitorii folosesc echipamente tehnice care sa reduca consecintele expunerii  prelungite la sunete inalte.

Alt factor de risc des intalnit printre locurile de munca cu un efect semnificativ asupra muncitorilor este expunerea la temperaturile inalte, comun pentru majoritatea fabricilor din trecut sau pentru muncitorii aflati la bordul unui tren sau vapor.

Expunerea la acest factor poate sa cauzeze epuizare in randul muncitorilor care la randul sau poate sa provoace aparitia accidentelor sau sa imbolnaveasca muncitorii.

O posibila solutie pentru a reduce impactul expunerii la temperaturi inalte este alcatuirea unui program astfel incat muncitorii sa fie expusi foarte putin timp, sa fie echipati cu costume de protectie si sa beneficieze de pauze astfel incat sa se poata odihni.

0 Shares
You May Also Like