Siguranta-in-traficul-rutier

Siguranta in traficul rutier

0 Shares
0
0
0

Pe teritoriul Romaniei asigurarea RCA este obligatorie, fapt pentru care soferii sunt in cautarea unui RCA ieftin.

Nu toti isi permit sa nu tina cont de suma data pe o asigurare, fapt pentru care incearca sa gaseasca ce e mai ieftin.

Daca vrei sa cumperi un RCA ieftin, poti face acest lucru si online, cumparand de pe site-ul Rcautoieftin.ro. Intra pe site si vezi toate detaliile.

Cand esti implicat in traficul rutier, din start te supui unor riscuri. Trebuie sa ai in vedere anumite aspecte care sa te ajute sa circuli in siguranta.

Un prim lucru important face referire la purtarea centurii de siguranta. Multe din victimele accidentelor rutiere scapa cu viata datorita faptului ca poarta centura de siguranta. Aceasta este deosebit de importanta, fapt pentru care in Romania, ca si in alte tari, purtarea centurii de siguranta este obligatorie prin lege.

Regulile de circulatie sunt stabilite in mod clar. Ceea ce trebuie sa faca un sofer este sa le respecte. Imagineaza-ti ce ar fi daca ar trebui sa circulam fara astfel de reguli. Sunt reguli clare care trebuie respectate. Din nefericire insa, in practica lucrurile sunt putin diferite, multi dintre soferi alegand sa incalce multe din regulile de circulatie. 

O regula de circulatie incalcata adesea tine de depasirea vitezei legale. In Romania sunt tot felul de limite de viteza. Este drept ca daca am sta sa respectam exact limita de viteza ajungem cu greu acolo unde avem nevoie. Insa, una e sa depasesti viteza legala cu 10 km, alta e sa o depasesti cu 50 de km. Trebuie sa ai grija si sa circuli in siguranta, deoarece altfel pui in pericol atat viata ta cat si a celorlalti participanti la trafic.

Un alt lucru important ce tine de siguranta in trafic face referire la activitatile pe care le realizeaza soferii cand se afla la volan. Ne referim aici la activitati ca: vorbitul la telefon, mancatul, machiatul, etc. Cand te afli la volan, atentia ta trebuie sa fie indreptata spre drum, nu spre alti factori. Daca vrei sa mananci, sa vorbesti la telefon sau sa te machiezi, gaseste un loc in care poti trage pe dreapta si fa ceea ce ai nevoie sa faci. E deosebit de important acest aspect. O multime de accidente au drept cauza cele amintite mai sus.

Siguranta in trafic nu poate fi asigurata in momentul in care circuli cu o masina defecta. Trebuie sa ai grija ca masina pe care o conduci sa se afle intr-o stare de functionare foarte buna, deoarece altfel te supui unor riscuri enorme. Daca masina ta are anumite defectiuni, du-o in service, dupa care porneste cu ea la drum.

Cele amintite de noi mai sus sunt doar o parte din aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a circula in siguranta. Insa, nu iti imagina ca nu mai sunt si altele. Ca si sofer trebuie sa ai in vedere siguranta in trafic si sa te asiguri de faptul ca faci totul pentru a circula in cele mai bune conditii.

0 Shares
You May Also Like