Sfaturi-practice-pentru-intretinerea-anvelopelor

Sfaturi practice pentru intretinerea anvelopelor

0 Shares
0
0
0

Multi soferi considera verificarea presiunii aerului o sarcina destul de neplacuta, de evitat – adevarul este insa ca aceasta inspectie ar trebui realizata cel putin o data pe luna.

Presiunea din anvelope afecteaza  in mod direct costurile sofatului atat vara cat si iarna; daca presiunea este prea scazuta, rezistenta de rulare creste – lucru ce duce de asemenea la cresterea consumului de combustibil. 

Vom vedea in continuare cateva sugestii clare pentru a ne proteja masina, anvelopele si propria siguranta, in orice perioada a anului. Poti cumpara anvelope de iarna in Brasov, de la Selgros.

Pe scurt, am putea sa precizam urmatoarele indicatii:
–    o presiunea prea ridicata afecteaza confortului la sofat
–    o presiunea prea scazuta in anvelope are o influenta directa asupra duratei de viata a acestora si a condusului, in siguranta.
–    aerul in roti ar trebui verificat cel putin odata pe luna
–    presiunea prea mica din roti duce la o mai mare rezistenta de rulare si o crestere a consumului de combustibil

Setarea unei presiuni corecte imbunatateste viata anvelopelor – producatorii ofera indicatii clare, pentru o mai buna utilizare si un confort sporti. Daca presiunea este mai mica cu 20%, viata respectivelor anvelope poate sa scada cu aproximativ 50%. Efectul e asadar semnificativ.

De asemenea, iarna, presiunea in anvelope ar trebuie sa fie cu aproximativ 0,2-0,3 bari mai ridicata decat pe perioada verii.  Daca presiunea e prea mica, cauciucul se poate uza neuniform; distantele de franare devin mai lungi, iar comportamentul anvelopelor devine imprevizibil.

Intotdeauna, presiunea in roti ar trebui verificata inainte de orice calatorie si nu dupa un anumit numar de km deja parcursi. Explicatia este simpla:  in mers, temperatura anvelopelor creste; la fiecare 10 grade Celsius, presiunea rotilor se ridica cu 0,1 bar.

Reversul medaliei se aplica iarna: daca masina este parcata in garaj, la o temperatura de 10 grade celsius iar temperatura de afara atinge valoare de – 20 grade celsius, diferenta de presiune poate fi chiar si de 0,3 bari.

Asadar, verifica presiunea anvelopelor in fiecare luna – chiar mai des, daca obisnuiesti sa parcurgi frecvent distante mai lungi.  Si bineinteles, echipeaza-ti masina cu anvelope de calitate, atat iarna cat si vara – le gasesti la Selgros, in orasul tau.

Selgros Braşov
Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,
500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

0 Shares
You May Also Like