Sfaturi pentru o experienta pozitiva in primele zile de scoala

Sfaturi pentru o experienta pozitiva in primele zile de scoala

3 Shares
0
0
3

Teddybar.ro ne invata cum sa avem cele mai placute experiente in primele zile de scoala atat noi cati si micutii nostri.

Etichetati totul. Si vreau sa spun, totul. Nu doriti sa cumparati un nou pulover si o cutie noua de mancare in luna octombrie. Tineti toate cartile si caietele acoperite pentru a le pastra curate – dar incercati sa evitati copertile de tip tapet, in cazul in care copilul nu va recunoaste ce carte este dedesubt.

In cazul in care copilul dumneavoastra este alergic la orice, faceti un mic card (laminat, daca este posibil) si enumera aceste alergii. Profesorul poate apoi sa mearga in cancelarie si sa-si informeze colegii cu privire la datoria de a fi atenti cu respectivul cupil, pentru a se asigura ca toata lumea stie cum sa aiba grija de copilul dumneavoastra in mod corespunzator.

Daca puteti, va rugam sa-i invatati pe copii sa-si scrie numele. Acesta este un mare ajutor pentru un profesor daca un copil poate identifica si eticheta propria foaie de lucru sau carte si creste sentimentul copilului de avea propria lucrare.

Multe scoli folosesc un sistem de aliniere in curte. Cele mai multe scoli va vor permite sa intrati in clasa impreuna cu copilul dvs. (mai ales in prima zi!), Dar nu faceti obiceiul de a intra si dupa aceea.

S-ar putea sa nu va dati seama, dar timpul de joc de 30 de minute de la inceputul anului scolar al copilului nu este doar un moment social important pentru copilul dvs. – este, de asemenea, o metoda educationala recunoscuta pentru imbunatatirea exprimarii orale si a imaginatiei. Nu-i lasati sa rateze aceste momete!

In primele cateva saptamani, incercati sa incaltati copilul in pantofi cu prindere cu arici. Evitati sireturile, din motive evidente.

Goliti gheozdanul copilului in fiecare zi – mai ales in primele zile. Daca trebuie sa platiti o taxa de contributie la scoala, nu va grabiti sa o platiti imediat sau chiar in intregime. Prima ta zi ar trebui petrecuta concentrandu-se pe micutul tau, nu pe bani. Revedeti plata in a doua dimineata. Daca aveti probleme in a face plata puteti cere si o esalonare.

Stim cat de greu este, iar majoritatea profesorilor nu va vor pune niciodata sub presiune pentru nici o plata. Cel mic va fi probabil epuizat dupa prima  zi la scoala, deci un pui de somn dupa ce il luati nu este deloc o idee proasta.

Asigurati-va timp pentru acest lucru in programul propriu si planificati-l cu oricare dintre copii, etc. Si tatii isi pot duce copiii la scoala nu doar mamele: asigurati-va ca scoala nu este doar un lucru pentru “mame”. Nu ezitati. Pare evident, dar este ceva care apare din cand in cand ca o problema discreta.

Exista si alti tati acolo  la scoala si ei ar putea aprecia compania! Cand va parasiti copilul, explicati-i ca va veti intoarce sa il luati, chiar in locul in care l-ati lasat. Desigur, daca nu vei fi tu cel care il va lua, trebuie sa ii spui asta si, bineinteles, si profesorului.

Nu-ti face griji, lacrimile sunt total normale. Ei nu sunt suparati pe voi si nu sunteti niste parinto rai pentru ca plecati. Bucurati-va de dimineata si nu plangeti cand sunteti in masina / autobuz pe drumul spre casa.

Mai usor de zis decat de facut! Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a va ajuta si stim ca nimic nu va va inlocui dragostea si devotamentul fata de micul dvs. – suntem aici pentru a ii ajuta sa  se dezvolte.

3 Shares
You May Also Like