Sfaturi-epilare-cu-ceara-in-zone-sensibile

Sfaturi epilare cu ceara in zone sensibile

0 Shares
0
0
0

In cazul in care doriti sa eliminati toate urmele de pilozitate, indiferent ca vorbim de maini, picioare, fata sau zona inghinala, va recomandam epilarea cu ceara. O alta recomandare este sa utilizati intotdeauna  si o rola hartie pentru epilat.

In zona inghinala utilizati ceara rece sau calda. Aceasta e mult mai comoda pentru zona aceasta a corpului.

Dezinfectati zona corect inainte de epilare. Zona inghinala e sensibila si este supusa si frecarii cu materiale textile din haine. Pentru a evita formarea cosurilor dupa epilare va recomandam sa nu folositi produse care contin alcool si care sa elimine in acleasi timp si bacteriile ce pot  sa porvoace infectarea radacinilor firelor de par.

Este indicat sa taiati firele de par prea lungi pentru ca veti risca sa se rupa sau sa nu fie scoase din radacina. Firele de par nu ar trebui sa fie mai lungi de o jumtate de centimetru. 

Pentru ca procesul de epilare sa nu doara va recomandam sa lasati un saculet cu gheata pentru cateva minute in zona in care va avea loc epilarea. Dupa aceea va recomandam sa uscati zona inainte sa intindeti ceara. Fasia de ceara trebuie sa fie pozitionata in diagonala pentru ca in general parul aflat in zona inghinala are directia de crestere oblica.

Pentru ca durerea sa se diminueze atunci cand smulgeti ceara treageti pielea in jos. Daca observati ca vi s-a iritat pielea in zona in care a avut  loc epilarea pentru a calma zona se recomanda sa pregatiti de seara o solutie din jumatate de pahar cu apa, foarte putina glicerina pura si doua aspirine. Aceasta solutie se aplica utilizand o fasa sterila.

Pentru a elimina mustata se recomanda sa utilizati ceara rece. Sunt in comert benzi de ceara rece care sunt speciale pentru a epila zona de deasupra buzei superioare.

Benzile de ceara se vor aplica pe pielea bine curatata si in cazul in care zona se degreseaza prea mult va exista riscul ca tesuturile sa se irite foarte tare. E bine sa va curatati cu un tampon pe care l-ati imbibat in lapte demachiant. Deasupra buzei firele  nu cresc in aceeasi directie. Pentru a va epila in mod eficient va trebui sa delimitati zonele. Priviti cu ajutorul oglinzii in ce directie cresc aceste fire.

Puteti sa distingeti si doua zone laterale apropiate de colutul gurii, o zona centrala deasupra buzei. Se va pune prima fasie in diagonala. Incercati sa va ajutati si cu limba pentru a tine zona respectiva intinsa.

Puneti apoi o noua fasie pentru zona centrala aceasta fiind si foarte delicata. Smulgerea in aceasta zona se face de jos in sus.

Pentru a elimina parul de aici trebuie sa il smulgeti de jos in sus.

Dupa ce eliminati urmele de ceara utilizati si un ulei de migdale dulci. Cele mai multe tipuri de ceara care se afla pe piata sunt liposolubile, mai exact se dizolva utilizand grasimi si de aceea este suficient un tampon cu ulei pentru curatare.

Uleiul hidrateaza si catifeleaza pielea si pentru ca epilarea sa dureze mult puteti sa utilizati si creme care vor intarzia cresterea parului. Sunt facute din substante vegetale.

0 Shares
You May Also Like