jocuri-noi-educative

Sase jocuri noi educative pentru vacanta

0 Shares
0
0
0

Vara poate reprezenta un moment bun pentru a capta atentia copilului dumneavoastra cu cateva jocuri noi educative, bazate pe stiinta sau istorie, pastrand in acelasi timp si fascinatia lor pentru jocurile online.

PBS Learning Media au lansat cu un an in urma o colectie mare de jocuri educative gratuite pentru a experimenta, juca si distra in acelasi timp. Mai jos enumeram cinci astfel de jocuri care noua ne-au atras atentia.

1. Amusement Park Physics : in acest joc copilul tau va invata cum functioneaza legile fizicii jucandu-se intr-un parc de distractii virtual. Copilul va afla aceste legi creand propriul roller coaster in acest joc interactiv produs de Annenberg Learner. Descopera cum sa faci legile fizicii in practica creand propriul tau park de distractii. Si deasemenea trebuie sa intelegi fizica astfel incat oamenii sa fie in permanenta siguranta.

2. Cooking with Sugar : In aceasta activitate online inspirata din Exploratorium, invata cum diferitele ingrediente reactioneaza intre ele si la temperaturi diferite. aceasta activitate incearca sa ii invete cum trebuie folosit zaharul si care sunt modalitatile multiple prin care acesta poate fi procesat. Exista reprezentari grafice pana si cu moleculele de zahar. Explica deasemenea cum creatorii de bomboane evita cristalizarea zaharului. Ce poate fi mai interesant pentru un copilas decat un joc online in care isi face propriile bomboane?

3. Build a fish : in acest joc de la Shedd aquarium, trebuie sa creezi un peste care sa aiba adaptarea necesara supravietuirii intr-un anumit mediu. Alegi un corp, gura, si culoare, apoi ii dai drumul pestelui in ocean, sa isi caute mancare si sa incerce sa scape de pradatori. Poti tine pestisorul in jurul tau danadu-i bunatati pe care le va vana si masurand astfel gradul de adaptabilitate a lui. Astfel copilul poate observa cum fiecare peste in parte are propriile sale caracteristici de adaptare care il ajuta sa supravietuiasca cat mai bine in mediul sau.

4. Climate Change Challenge : acest joc ne invata cum sa vedem schimbarile climatului in care traim si cum il putem noi influenta in mod direct. Sunt module complete de antrenament si devi certificat in anumite segmente : ciclul carbonului, ciclul apei in natura, impactul omului, etc.Dupa ce isi fac trainingul in aceste module studentii trebuie sa joace acest joc despre cum deciziile lor personale influenteaza mediul.

5. Mission us : acesta este un produs multimedia care prezinta un joc de aventura bazat pe istoria SUA. In prima faza jucatorul este un ucenic al unei tipografii din Boston din 1770 si trebuie sa umble prin oras sa indeplineasca diverse misiuni. Apoi personajul numit nat trece prin multe episoade reale din istoria Americii invatant astfel istoria si adevaruri despre viata de atunci.

6. Flight to freedom : Jucatorul este pus in pielea unui negru sclav care incearca sa evadeze de pe o plantatie cu multi ani inainte de razboiul Civil. Jucatorul va intalni diverse categorii de oameni de la cei care doresc abolirea sclavagismului la cei care detin sclavi si va lua decizii care pot influenta cursul istoriei.

Gasiti sute de alte jocuri educative aici : PBS Learning Media

 

0 Shares
You May Also Like