Rolul-materialelor-de-calitate-la-hidroizolatia-terasei

Rolul materialelor de calitate la hidroizolatia terasei

0 Shares
0
0
0

 

Cand ne uitam la terasa blocului, de cele mai multe ori ne punem intrebarea la ced foloseste aceasta si ce s-ar putea face cu ea.Terasele aflate deasupra blocurilor au fost gandite pentru a oferi protectie impotriva temperaturilor excesive si umiditatii.

Din pacate, in cazul apartamentelor de la ultimul etaj, proprietarii se confrunta cu diverse probleme legate de caldura excesiva in timpul verii si de consumul mare de energie din timpul iernii.

De asemenea, se confrunta si cu probleme legate de condens in partea superioara a peretilor si pe tavan ori infiltratii ce provin de la apa de ploaie sau de la zapada. Insa, metodele de izolare vechi de acum 20 de ani nu maid au roade.

La vremea respective, materialele folosite erau ieftine si lucrarile de o calitate indoielnica: se aplica un strat hidroizolant ce era turnat peste placa de beton si care era acoperit cu un strat protector de pietris, ceramica sau conglomerate pe baza de ciment, asta in cel mai bun caz. Chiar daca reabilitarile locuintelor sunt in toi, acestea devenind practic atat o moda cat si o necessitate, calitatea materialelor si a lucrarilor lasa si acum mult de dorit.

Toata lumea isi doreste ca lucrarile sa fie executate in cel mai scurt timp si cine se pricepe atat de bine la calitatea materialelor incat sa aiba un cuvant de spus chiar daca locatarii platesc costurile?

Toti se lasa in baza celor care executa lucrarile care, de cele mai multe ori, nici nu ofera garantia lucrarilor si, dupa cateva luni, proprietarii se trezesc ca acestea incep sa cedeze ori apar fisuri sau alte probleme. In privinta teraselor, pe piata sunt diverse variante ale sistemelor de terase ce pot fi transformate in spatii ideale de relaxare sau spatii verzi.

Hidroizolatia terasei trebuie facuta de profesionisti, avand in vedere faptul ca nu este o lucrare simpla, iar orice eroare poate pune in pericol intregul sistem. Sistemele moderne de terase includ hidroizolatia si termoizolatia, insa exista si o dilema in succesiunea lor. Sapele, adezivii, dar si celelalte straturi adezive trebuie sa reziste intemperiilor si sa aiba un rol hidroizolant.
Sigure, dar nu se folosesc

Chiar daca vata minerala sau cea din sticla se numara printre cele mai sigure metode, in cele mai multe cazuri se utilizeaza pentru hidroizolatia terasei si nu numai polistirenul; acesta este cel mai slab material calitativ, dar mai ieftin. Din pacate, este inflamabil, spre deosebire de vata din sticla sau cea minerala.

Cu ajutorul polistirenului se urmareste hidroizolarea terasei, deoarece aceasta are rolul de a proteja stratul termoizolant de umezeala. In general, apa se numara printre primii factori de degradare ai unei locuinte daca aceasta nu este izolata corespunzator. In zilele noastre s-a ajuns la sistemul terasei inversate care consta in punerea hidroizolatiei sub termoizolatie, un lucru foarte util pentru toti locatarii blocului.

0 Shares
You May Also Like