Rent-a-car-modele-de-business-si-tipul-vehiculelor

Rent a car – modele de business si tipul vehiculelor

0 Shares
0
0
0

Companiile de rent a car opereaza prin achizitionarea si inchirierea unei flote proprii de masini, pentru o taxa anume. Pentru inchirieri auto Timisoara la cel mai bun pret, intra pe NovumTimisoara.ro.

Flotele de masini ale firmelor de rent a car pot fi structurate pe mai multe tipuri – pot fi detinute in totalitate de catre firma de rent a car respectiva (acestea mai sunt numite si vehicule de “risc”), deoarece operatorul se expune unui risc in ceea ce priveste vanzarea ulterioara a acestor autovehicule (pentru ca logic, pretul lor va scadea destul de mult). Flota poate fi inchiriata din alta parte sau poate fi detinuta printr-un program garantat de buy-back, aranjat direct printr-un producator (sau bratul financiar al acestuia).

In Marea Britanie de exemplu, inregistrarea masinilor de rent a car poate fi facuta folosindu-se subsidiare nefamiliare, strategie ce creste valoarea acestor masini la o eventuala vanzare catre dealeri 3rd party.

In America de Nord este un lucru comun sa observi firme de rent a car ce detin si firme conexe de vanzari second-hand, care vand aceste masini publicului direct, dupa ce masinile ies din serviciul de inchiriere al firmei respective. In mod alternativ, se pot face si licitatii (se pot folosi licitatii), ca de exemplu licitatiile Manheim Auctions din Statele Unite.

Tipurile de vehicule.

Majoritatea birourilor de inchirieri ofera o gama foarte variata de vehicule, de toate marimile si capacitatile cilindrice, de la game normale si pana la game lux, care pot fi inchiriate cu sume mult mai mari.

Acestea din urma sunt folosite in general de vip-uri ce calatoresc inter-statal (in Statele Unite) si care isi doresc sa conduca masini elegante, cu performante de top. Celelalte masini difera si ele dupa model, tipul motorului folosit (electric, normal sau hibrid), clasa SUV sau autovehicule pentru mai multi pasageri (van-uri).

Pentru a permite o uniformizare cat mai facila si o clasificare directa a preturilor de inchiriere pentru toate tipurile de automobile, Association of Car Rental Industry Systems and Standards din Statele Unite (ACRISS) a dezvoltat un cod unic de clasificare numit Acriss Car Classification Code.

Acesta descrie foarte bine marimea, numarul de usi, tipul de transmisie (automatica sau manuala) sau daca masina respectiva este dotata de exemplu cu aer conditionat, gps, etc., totul intr-un cod de 4 litere.

Prima litera din codul Acriss reprezinta clasificarea generala a automobilului respectiv (de exemplu Mini, Economy, Compact, Luxury, etc.). A doua litera specifica varianta acelui autovehicul (determinat de prima litera). Si aici, variantele pot diferi destul de mult, in functie de dotarile on-board si de motorizarile folosite. In concluzie, a doua litera arata tipul functional al masinii (4 usi, estate, convertibila, mini, SUV, etc.).

A 3-a litera se foloseste in principal pentru a arata daca automobilul are transmisie manuala sau automata, desi poate fi folosita si pentru a descrie cate roti pun in miscare automobilul (2 sau 4 in general). A 4-a litera din cod descrie tipul de combustibil pe care il foloseste automobilul si daca acesta este dotat sau nu, cu aer conditionat.

0 Shares
You May Also Like