Relatia dintre sistemele de canalizare si cele sanitare

Relatia dintre sistemele de canalizare si cele sanitare

0 Shares
0
0
0

Semnati alertarea publica pentru a evita deversarea deseurilor in canale de scurgere. Retineti faptul ca gura de scurgere a unui canal nu este o groapa de gunoi.

Drenurile de furtuni sunt separate si distincte de sistemele de canalizare sanitare. Separarea canalelor pluviale de canale sanitare ajuta la prevenirea statiilor de epurare a apelor uzate sa devina coplesite de aflux in timpul unei furtuni, care poate duce la canalizari netratate, acestea fiind evacuate in mediu.

Multe sisteme de drenare a furtunilor sunt concepute pentru a scurge apa rasunatoare, netratata, in rauri. Multe guverne locale conduc campanii de sensibilizare a opiniei publice in acest sens, pentru a nu fi evacuate deseurile in sistemul de scurgere a furtunilor. In orasul Cleveland, Ohio, de exemplu, toate noile bazine de colectare instalate au inscriptii pe ele ca sa se arunce orice deseu, si de obicei, includ o amprenta de peste. Trout Unlimited Canada recomanda ca un simbol de peste galben sa fie vopsit langa zonele cu furtuni.

Canale combinate

Orasele care si-au instalat sistemele de colectare a apelor uzate inainte de anii ‘30 folosesc in mod obisnuit sisteme de conducte pentru a transporta atat scurgerile urbane cat si canalizarea. Acest tip de sistem de colectare este denumit un sistem de canalizare combinat (CSS). Ratiunea oraselor atunci cand au fost construite canale combinate a fost ca ar fi mai ieftin sa construim doar un singur sistem. In aceste sisteme precipitatiile subite se vor revarsa direct din scurgerile pluviale in ape receptoare prin structuri numite overflow.

Canalele pentru furtuni sunt de obicei la adancimi mai mici decat canalele combinate, deoarece, in timp ce scurgerile pentru furtuni sunt concepute pentru a accepta scurgerile de suprafata de pe strazi, canalele combinate au fost proiectate sa accepte si fluxurile de canalizare din cladirile cu subsoluri.

New York City, Washington DC, Seattle si alte orase cu sisteme combinate au aceasta problema din cauza unui mare aflux de apa dupa fiecare ploaie torentiala. Unele orase s-au ocupat de acest lucru prin adaugarea unor rezervoare mari de stocare sau iazuri pentru a mentine apa pana cand pot fi tratata. Chicago are un sistem de tuneluri, numit in mod colectiv “Tunelul adanc”, sub oras pentru depozitarea apei pluviale.

Zonele de detentie sau sisteme de detentie de pe acoperis sunt necesare pentru a fi instalate pentru o proprietate si sunt folosite pentru a stoca temporar scurgerea apei din timpul ploilor abundente si limiteaza iesirea la reteaua de canalizare publica. Acest lucru micsoreaza riscul de supraincarcare a canalului public in timpul unei ploi abundente.

De asemenea, poate fi utilizat un orificiu de devarsare care se conecteaza pe partea de evacuare a rezervorului de retinere. Aceasta deversare ar impiedica completarea rezervorului de detentie. Prin limitarea fluxului de apa in acest fel si detinerea de apa intr-un rezervor de retinere fac posibil ca sistemul sa nu devina supraincarcat.

Reglementari si coduri locale de constructie

Codurile cladirilor si ordonantele administratiei locale variaza foarte mult in privinta manipularii scurgerilor furtunilor. Pot fi necesare noi dezvoltari pentru a construi propriile capacitati de procesare a scurgerilor furtunilor  si pot fi necesare bioswave in zone ecologice sensibile pentru a proteja bazinul hidrografic.

0 Shares
You May Also Like