Profile speciale - laminate la cald, laminate la rece sau trase la rece

Profile speciale – laminate la cald, laminate la rece sau trase la rece

0 Shares
0
0
0

Piese finite – specifice clientului sau gata de instalare

Profilele speciale deplaseaza, ghideaza, transfera, zdrobesc si conduc. Rezistenta si durabilitatea exceptionala a componentelor lor, precizia si calitatea ridicata a acestora sunt incorporate direct in produsele finale. Utilizarea profilelor preformate cu precizie reduce semnificativ volumul de munca pentru procesele de prelucrare ulterioare. Costurile materialelor pot fi reduse cu pana la 60%.

Utilizarea profilelor din otel in constructii si bricolaj

Cine foloseste sectiuni de otel? In activitatea noastra, prelucram foi si profile. Profilele din otel, otel inoxidabil, aluminiu sau zincate sunt la fel de indispensabile ca si placile metalice pentru companiile din domeniul nostru de activitate sau pentru cei care fac lucrari de bricolaj.

Profil UNP la Materiale Constructii Ploiesti sunt utilizate in companiile de constructii metalice, in fabrici de metale, in fabrici de cazane si in companiile care construiesc ansambluri sudate.

Diferite familii de sectiuni din otel

Exista mai multe categorii de profile de otel care pot fi gasite la diferiti furnizori, cum ar fi leroiduifer, si care pot fi definite dupa cum urmeaza

  • baruri comerciale
  • oteluri trase si sectiuni speciale
  • grinzi
  • tuburi
  • sectiuni laminate la rece

Specificatii, tolerante si garantii

Furnizorii de profile pot emite adesea documente precum certificatele de acceptare (de exemplu, de tip 2.2 sau 3.1) care garanteaza rezultatele unor controale specifice cu analize chimice si rezultate ale testelor mecanice ale produselor primite. Profilele sunt livrate de obicei in lungimi de 6 m00, dar pot fi livrate si in lungimi de 12 m00.

Tolerantele sunt indicate pe lungimi si sunt in general cuprinse intre 0 si +200 mm. In functie de geometria profilului, sunt indicate si alte tolerante (tolerante privind latimile, inaltimile, grosimile, unghiurile geometriei produsului).

Diferite tipuri de profiluri

  • Baruri comerciale

Aceasta familie include, de exemplu, profile plate laminate, profile late, teuri egale sau inegale, unghiuri cu flanse egale sau inegale, patrate, rotunde, UAC

  • Oteluri ambutisate si sectiuni speciale

Aceasta categorie include, de exemplu, profile rotunde trase, profile de balustrada turnate, profile patrate si plate laminate semi-dure etc.

  • Profiluri de grinzi

In aceasta familie, gasim multe profile care se regasesc adesea in industria constructiilor si a constructiilor metalice (cladiri, poduri si structuri). De exemplu, putem gasi IPE, IPN, UPE, UPN, HEA, HEB, etc.

  • Tuburi

Exista mai multe tipuri de tuburi. Acestea pot fi utilizate pentru prelucrarea metalelor, pentru gaz, pentru indoire etc. De exemplu, exista tuburi de precizie decapate de calitate S2, rotunde, patrate, dreptunghiulare, SENDZIMIR, cu flansa, P265GH si gaz, etc. Procesul SENDZIMIR consta in galvanizarea tuburilor cu un strat subtire de aluminiu intr-o baie de zinc. P265GH este un otel de presiune.

  • Sectiuni laminate la rece

Sectiunile laminate la rece includ sine, margele, scobituri, tuburi deschise si diverse sectiuni de diferite dimensiuni.

Catalogul mecanic si achizitionarea online a profilelor

Cu ceva timp in urma am scris un catalog al acestor profile principale, unde puteti gasi dimensiunile standard si caracteristicile mecanice ale acestor produse. Aici este linkul catre prima pagina a acestui catalog, iar apoi puteti naviga prin urmatoarele pagini pentru a accesa restul catalogului tehnic.

Ce avantaje ofera otelul

La aproape 200 de ani de la inventie, otelul este inca in curs de imbunatatiri. Acoperirile si formulele speciale fac din otel si mai mult ignifug si mai rezistent la flambaj. O echipa comuna de ingineri China-Taiwan a dezvoltat recent un Super Steel care invinge schimbul rezistenta-ductilitate pe care otelul il experimenteaza de obicei. Acest material ofera, de asemenea, accesibilitate si usurinta imbunatatite, demonstrand ca puteti invata un metal vechi trucuri noi!

Pentru ca este atat de utilizat, otelul ofera si un avantaj in ceea ce priveste reducerea timpului de constructie. Antreprenorii si designerii care lucreaza mana in mana pot folosi tehnologia de modelare 3-D pentru a dezvolta materiale din otel personalizate, economisind timp si risipa de materiale. Structurile de otel existente pot fi, de asemenea, modificate cu usurinta prin sudare.

Otelul este din ce in ce mai popular in sectorul constructiilor rezidentiale, iar acest lucru are partial de-a face cu cresterea optiunilor la preturi competitive. Desi cu siguranta nu este un material la fel de ieftin ca betonul, otelul ofera mai mult profit, combinand preturi rezonabile cu durabilitate de neegalat. Eficienta otelului si lipsa deseurilor subproduse scade, de asemenea, costul total al otelului.

In timp ce unii s-ar putea sustrage la senzatia industriala a otelului, metalul devine din ce in ce mai mult un element vizibil al designului cladirii. Cadrele expuse din cladirile din otel pot da un sentiment de frumusete robusta, impreuna cu o demonstratie a durabilitatii materialului.

Otelul vine intr-o gama larga de culori si texturi si poate fi fie discret, fie atragator. Unii designeri au realizat chiar si mobilier si apartamente in intregime din otel, dar chiar si atunci cand este folosit in cantitati mai mici, otelul poate adauga un aer de rafinament oricarei structuri.

0 Shares
You May Also Like