anvelope-pirelli

Pirelli si anvelopele ecologice

0 Shares
0
0
0

Incepand cu anul 2012 anvelopele vor fi etichetate la fel ca si produsele electrocasnice. In cazul acestora din urma procesul a avut consecinte positive cu privire la reducerea consumului de energie. Clasificarea incepe de clasa A( verde ) si se incheie cu clasa G(rosu) , clasa D nu este folosita.

Eficienţa cu privire la consumul de carburanti: rezistenţa la rulare este clasificată de la A la G

Aderenţa pe carosabil ud: eficienţa cu privire la distanţa de frânare pe suprafeţe pe acest tip de carosabil

 

Etichetarea se face in functie de performanta (siguranta rutiera este direct influentata de calitatea pneurilor) si eficienta in consumul de energie.

Consortiul Italian Pirelli acorda o mare importanta producerii de anvelope eco. Produce la fabrica din Slatina noile modele de anvelope Cinturato P4, P6 si P7 . Modelele P4 si P4 sunt proiectate sa asigure optimizarea distantei de rulare cu 20% astfel consumul de carburant este redus cu 4% , astfel scazand asfel repercursiunile emisiilor de CO2. Proiectantii acestor noi anvelope declara , deasemenea, o imbunatatire a duratei de viata a cauciucului.

Anvelopele CinturaTo P4 si Cinturato P6 sunt concepute pentru vehiculele cu motoare mici si medii. Modelul Cinturato P7 ,cea mai buna anvelopa din clasa sa , este fabricat din materiale care nu contin uleiuri aromatice si este destinat autoturismelor de dimensiuni medii. Aceste anvelope conduc la o scadere totala a consumului de carburant de 4% reducere a zgomotului de rulare cu 30% , fiind folosite de catre marcile Audi, BMW si Daimler.

Aceste trei modele au fost prezentate la Salonul Auto de la Geneva , bucurandu-se de un real success alaturi de anvelopele Scorpion Verde , Whinter , P0 si pneurile create exclusive pentru CM de Formula 1 FIFA, Pirelli fiind furnizor exclusiv pana in anul 3013 .

Scorpion Verde este prima anvelopa eco fabricata special pentru SUV-uri , primind foarte multe aprecieri , in special in Spania. Aceste pneuri sunt utilizate pentru autoturismele Volkswagen Touareg.

Japonezii de la Yokohoma au creat un nou model de anvelope eco, Db Super-E , ce contin cu 30% mai putin petrol decat pneurile obisnuite si sunt fabricate din ulei de coaja de portocala . Scopul realizarii acestora este de a suplini produsele petroliere utilizate la fabricarea cauciucurilor. Deoarece procesul de obtinere a uleiului de coaja de portocala este o procedura foarte comlicata care necesita timp pretul acestor anvelope este cu 15% mai mare decat a unor alte pneuri eco. Modelul Db Super-E a fost creat in special pentru consumatorii din SUA. Aceste asigura optimizarea distantei de rulare , rezistenta crescuta si nivel ridicat al tractiunii.

Este cunoscut faptul ca petrolul este o sursa naturala limitata pe cand uleiul obtinut din cojile de portocala reprezinta o sursa de energie regenerabila.

Efficient Grip este cel mai nou pneu eco fabricat de Goodyear. Este realizata in baza unei noi tehnologii cunoscuta sub denumirea de “ fluel saving”. Greutatea acesteia este cu 10% mai mica decat a altor anvelope de acest tip produse anterior , ceea ce duce la scaderea emisiilor de CO2 din timpul fabricarii.

Producerea de anvelope ecologice este foarte importanta avand in vedere numarul mare de unitati produse in fiecare an , 800 milioane , fiind necesara reducerea emisiilor de CO2 ca urmare a procesului de fabricatie.

 

 

0 Shares
You May Also Like