Nu rata ocazia de a merge intr-un circuit prin Viena cu autocarul!

0 Shares
0
0
0

Strazile cu arhitectura baroc si palatele imperiale sunt inspiratia perfecta pentru capodoperele artistice vieneze, de la muzica pana la design. Este usor sa te pierzi in detaliile fascinante ale acestui oras, motiv pentru care un circuit prin Viena cu autocarul este o metoda sigura de a vizita cele mai importante obiective pe care capitala Austriei le ofera.

Din punct de vedere arhitectural, maretia imperiala a Vienei este mostenirea lasata in urma de puternica monarhie habsburgica. Aceasta familie a locuit pentru mai mult de 6 secole in complexul Palatului Hofburg ce gazduieste Capela Imperiala (Burgkapelle) in care Corul Vienez de Baieti canta in fiecare duminica, faimoasa Scoala Spaniola de Calarie unde armasari Lipizzaner danseaza un elegant balet ecvestru, si o sumedenie de muzee precum Apartamentele Imperiale (Kaiserappartements) decorate cu candelabre impresionante. Tot in cadrul acestui complex se afla si Palatul Schloss Belvedere si resedinta de vara a habsburgilor – Palatul Schloss Schönbrunn cu 1441 de incaperi.

Unul dintre cele mai fascinante palate ale familiei este Muzeul Kunsthistorisches al Vienei, care gazduieste colectia imperiala de arta. Acest muzeu este plin cu operele nepretuite ale vechilor maestri si cu una dintre cele mai bogate colectii de monede din lume. In spatele complexului Hofburg, vechile grajduri au fost transformate in muzee ce etaleaza atat arta din secolele 19-20 in Muzeul Leopold, cat si lucrari avant-garde in muzeul contemporan MUMOK. Pasionatii de istorie pot gasi chiar si fosile, meteoriti si alte descoperiri preistorice in Muzeul Kunsthistorisches, iar Museum für Angewandte Kunst gazduieste diverse opere din domeniul artelor aplicate.

Cu o mostenire muzicala ce include compozitori ca Wolfgang Amadeus Mozart, Josef Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann Strauss (tatal si fiul), Johannes Brahms si Gustav Mahler, nu este de mirare ca Viena este cunoscuta ca Orasul Muzicii. Impanzita cu locatii cu o acustica deosebita, Viena este localitatea in care poti asculta un concert in orice moment al zilei si in care poti vizita Muzeul Haus der Musik. Iar daca iti place sa savurezi o mancare delicioasa si un vin bun in timpul auditiei, atunci indreapta-te spre unul dintre restaurantele elegante sau una dintre tavernele traditionale pe care le gasesti la tot pasul.

Traieste intens experienta vieneza in cadrul unui circuit prin Viena cu autocarul!

0 Shares
You May Also Like