Nevoia-de-un-separator-de-hidrocarburi

Nevoia de un separator de hidrocarburi

0 Shares
0
0
0

Sunt unele activitati industriale si nu numai care vor genera cantitati foarte importante de lichide care nu sunt solubile cum ar fi uleiurile, grasimile sau hidrocarburile care plutesc pe suprafata apei uzate rezultand diminuarea transferului de oxigen intre mediul gazos si atmosfera si cel lichid si duc la moartea animalelor din apa poluata. Pentru asta este nevoie de un separator hidrocarburi.

Separarea acestor ape reziduale cum ar fi apele din canalizarile industriale care rezulta pe urma proceselor industriale si spalarii vehiculelor sau curatarii elementelor unse de ulei sau de alte proveniente cum ar fi si curtile statiilor de alimentare.

Epurarea acestor ape meteorice care sunt cotaminate cu ulei ce provine din zonele impermeabile cum ar fi si parcarile pentru masini, drumuri si curti alte uzinelor si spalatoriilor auto, sau de la dezmembrari masini.

Principiul de functionare are la baza principiul diferentei de densitate intre apa si uleiurile minerale dar si separarea gravitationala a materiilor care sunt grele. Din motivul acesta nu este nevoie de o sursa de energie externa ori de substante chimice.

Instalatia este realizata si in varianta compacta si receptorul de namol precum si inchizatorul automat flotant este calibrat pentru mai multe fluide care au densitatea intre 0.85 si 0.95 g/cmc) si filtrul de coalesnecta care se afla intr-un singur recipient.

Separatoarele sunt facute din decantorul de namol si din separatoare intr-un singur container. Lucrul acesta duce si la o economie de spatiu dar si la reducerea de costuri de constructie si de instalare a tevilor. In zona superioara prezinta una ori doua guri de vizitare ce sunt folosite pentru a preleva proble si pentru a scoate namolul si hidrocarburile pe care le retin ele.

Proiectarea separatoarelor pentru hidrocarburi e conditionata de mai multe standarde europene. Unul dintre ele prezinta principiile de proiectare si performanta dar si incercarile ce trebuie efectuate, marcarea si mentinerea calitatii.

Alegerea unor dimensiuni nominale precum si instalarea, mentenanta si service-ul care definesc mai multe tipuri de retinere. Exista clasa 1 cu filtru coalescent care poate retine reziduri sub 5 mg/l aflate in concordanta cu buletinele de analize. Clasa 2 este fara filtru si retine reziduuri mai mici de 100 mg/l care se afla in concordanta cu buletinele de analiza.

Alegerea separatorului se face tinand cont de debitul maxi al apelor de tip meteoric, debitul maxim de apre reziduale, masa volumica a lichidului usor, substantele care pot impiedica separarea, si in concluzie debitul de apa uzata care depinde in general de tipul de suprafata tratata. Pot sa fie suprafete acoperite, suprafete descoperite, zone in care sunt manipulati carburantii.

Debitul de apa ce intra in separator va trebui sa fie calculat tinand cont de numarul de robineti, canale de scurgere si toate reziduurile poluate de hidrocarburi. Pentru orice parcare acoperita si service auto va recomandam sa folositi tabelele existente.

Dimensionarea separatoarelor depinde de proiectare, de intensitatea ploilor si de zonele de captare a apelor care sunt deversate in separatoare.

Separatoarele au si unele avantaje. Unele dintre ele sunt testate la incarcari dinamice si statice si manipularea se face usor datorita greutatii reduse.

0 Shares
You May Also Like