Motive pentru care este recomandata inchirierea unei masini

0 Shares
0
0
0

Specialistii de la inchirieri auto Cluj, prezinta mai multe situatii in care inchirierea unei masini este o solutie optima. Stiati ca atunci cand masina proprie se afla in service puteti inchiria o masina costurile fiind acoperite de firma de asigurari? Exista mai multe reguli impuse de firmele de rent a car in acest sens.

Masina de inlocuire trebuie sa fie intotdeauna o masina de aceeasi categorie ca a ta. Deci, daca conduceti un Golf, ar trebui sa inchiriati o masina compacta similara (VW Golf, Ford Focus, Opel Astra).

In cazul in care masina ta nu poate fi condusa din cauza unui accident de care nu esti vinovat asigurarea persoanei vinovate de accident ar trebui sa plateasca toate costurile pentru masina de inchiriat. In acest caz, poate exista o obligatie de atenuare a pierderilor: compania de asigurari se asteapta sa luati cea mai ieftina oferta pentru a reduce costurile.

De obicei, aveti dreptul la o masina de inchiriat daca reparatia dureaza mai mult de 2 zile. Daca asigurarea nu acopera acest aspect puteti oricum sa inchiriati o masina la un pret mic. Oferte bune pot fi gasite pe tot parcursul anului, iar in majoritatea oraselor exista mai multe companii de inchiriere de masini in apropierea casei sau jobului.

Aflati daca aveti dreptul la un vehicul de inlocuire gratuit sau daca puteti inchiria o masina si, mai tarziu, sa solicitati rambursarea de la compania de asigurare.

In cazul in care va mutati, este foarte posibil sa aveti nevoie de o masina de inchiriat. Plasarea intregului apartament intr-un vehicul mic este o sarcina imposibila. Cea mai usoara si rapida optiune pentru o mutare aproape fara efort este inchirierea unui Sprinter. In plus, este destul de ieftin sa inchiriati autoutilitara pentru o zi (pana la 24 de ore). Veti face astfel si ca propria masina sa nu sufere deteriorari severe.

Multe companii de inchirieri auto, ofera masina perfecta pentru mutarea lucrurilor, insotite de diverse obiecte si accesorii care sa va ajute.

Aveti la dispozitie o gama vasta de masini de la cele mici mici (si usor de condus) precum VW Caddy pana la autoutilitare precum Iveco Daily sau Mercedes Sprinter. Cu toate acestea, atunci cand inchiriati, trebuie sa acordati atentie mai multor aspecte.

Varsta minima si experienta de conducere: Pentru soferii sub 25 de ani pot avea loc cresteri de pret sau unele firme de inchirieri nu aproba conducerea unui van. Acelasi lucru este valabil si pentru soferii neexperimentati, deoarece inchirierea de masini necesita uneori pana la 3 ani de experienta practica.

Modelul de masina sau categoria de masini: Pentru a lua o decizie corecta, ar trebui sa va ganditi mai intai la ce doriti sa transportati sau la cat de mult trebuie sa transportati, daca puteti face totul dintr-o data sau, mai bine, sa faceti mai multe calatorii.

De asemenea, luati in considerare daca va puteti descurca cu o camioneta sau daca sunteti mai obisnuit cu masinile mici. Adesea este recomandat sa inchiriati o camioneta mica (mai ales daca nu trebuie sa transportati mobila mare), si sa conduceti de mai multe ori.

0 Shares
You May Also Like