Moduri-in-care-o-lanterna-iti-vine-in-ajutor

Moduri in care o lanterna iti vine in ajutor

0 Shares
0
0
0

Unii dintre noi purtam alaturi de noi, in fiecare zi, in mod regulat, o lanterna. Altii, nu avem un astfel de obiect nici in garaj si nici macar in casa.

Care este de fapt rolul acestui obiect? Ne ajuta el cu adevarat in activitatile noastre de zi cu zi? Vom incerca sa gasim cateva exemple practice pentru aceasta utilizare, in randurile de mai jos ale acestui articol.

In primul rand, lanternele sunt cele mai utile obiecte atunci cand ramanem fara curent electric sau cand vremea este foarte rea. Pe langa telefon (pe care il folosim pentru a semnala situatia si/sau a cere ajutor), o lanterna este esentiala.

Poate ai nevoie de mai multa lumina in masina (ori langa ea), atunci cand esti intr-o deplasare. Tocmai de aceea, o sursa puternica de lumina in timpul unei furtuni este de apreciat. Indiferent de locul in care esti, o lanterna iti poate ghida pasii si te poate pazi de accidente de orice fel.

Mai mult de atat, in cazul unui incident, poti semnaliza si cere ajutor folosind semnalul luminos emis de aceasta. Uneori, chiar si in institutii sau locuri publice, cand curentul pica, o lanterna iti poate fi de un real folos. 

In al doilea rand, este bine sa ai o lanterna LED in masina pe care o folosesti. Daca trebuie sa opresti pe marginea drumului, noaptea – poate pentru a verifica nivelul lichidelor, poate pentru a adauga apa ori lichid de spalare a parbrizului – o lumina suplimentara iti va fi de folos.

Nu te poti baza intotdeauna pe iluminatul public sau pe lumina pe care o reflecta luna, in noptile fara nori. Ridica repede capota si vei avea parte de o lumina mai mult decat suficienta.

Cand lucrezi prin casa si trebuie sa schimbi sau sa repari ceva – un alt exemplu practic. Cu totii am trecut prin situatia cand am scapat un surub pe jos ori nu am reusit sa inseram corect un capat al cablului in TV. Poate am scapat ceva foarte important pe jos si acesta a ajuns fara sa vrem sub un corp de mobilier ori dupa un raft. Cu o lanterna, intreaga operatiune devine nu doar mult mai simpla ci mai rapida.

Cu siguranta, multi oameni poarta o umbrela in geanta (poseta) sau in masina. Chiar daca afara nu ploua sau nu e nici macar innorat. Poate chiar si noi facem asta! Ni se pare insa ceva straniu? Nu, deloc.

Ploaia este ceva inevitabil, chiar daca nu este mereu anuntata corect la radio. Insa de ce sa nu purtam la noi (sau in masina) si o lanterna? In mod inevitabil, in fiecare ciclu al unei zile, in cele 24 de ore, avem parte si de …intuneric! Tocmai de aceea, ar trebui sa fim mai constienti de faptul ca o lanterna ne va fi de mare folos.

In concluzie, poarta o lanterna la tine, in orice moment al zilei. Asigura-te ca si in masina ta exista o lanterna functionala. Si nu in ultimul rand, verifica daca si in casa si garajul tau exista o astfel de unealta. Cu siguranta, vei privi…intunericul cu alti ochi!

0 Shares
You May Also Like