La ce sa fim atenti cand apelam la o firma de gazduire web?

La ce sa fim atenti cand apelam la o firma de gazduire web?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a semna un contract cu o firma de gazduire web asigurati-va ca citit toate informatiile din TOS. Aceste informatii cuprind inclusiv preturile si toate regulile vis a vis de folosirea serverului alocat si a spatiului care vi se cuvine. Vezi detalii aici.

Sfat util: O modalitate rapida de a face acest lucru este sa dati clic pe link-ul TOS al companiei de gazduire (de obicei, in partea de jos a paginii de pornire), apasati Ctrl + F si cautati cuvantul cheie “reinnoire” sau “reinnoi” si veti vedea si costurile de reinnoire precum si toate politicile vis a vis de aceasta operatie.

Comparati: pretul de inscriere vs. reinnoire

Politica de rambursare este foarte importanta.

In cazul in care alegeti sa va anulati gazda in perioada de proba, compania ofera returnarea integrala a banilor?
Care este politica de rambursare a companiei de gazduire dupa sesiunea de proba?

Exista taxe de anulare?

Acestea sunt cateva intrebari de baza pe care trebuie sa le puneti inainte de a va inscrie.

Este important sa stiti ca furnizorul vostru de gazduire se ocupa de rambursarile clientilor, astfel incat sa nu trebuiasca sa pierdeti prea multi bani atunci cand lucrurile nu merg bine.

Exista cateva companii de gazduire care percep comisioane de anulare absurd de mari atunci cand utilizatorii isi anuleaza contul in timpul perioadei de proba. Sfatul nostru? Evitati acesti furnizori de hosting cu orice pret. Pe de alta parte, unele companii de gazduire ofera oricand garantii de returnare a banilor, unde puteti solicita o rambursare pro-evaluata dupa perioada de incercare (bun asa nu?).

Cron Jobs, Auto Script Installer, .htaccess si SSI elemente care par SF si care sunt totusi atat de utile.

Suntem mereu surprinsi ca unele gazde web  inca nu ofera aceste caracteristici de baza de hosting in zilele noastre. Aveti nevoie de Cron pentru operatiunile de zi cu zi, Auto Script Installer (cum ar fi Fantastico, Simple Scripts, Quick Installer, Softaculous, Installatron si asa mai departe) pentru instalari si actualizari usoare de aplicatii web, acces .htaccess pentru redirectionari de securitate / pagina / blocari, Server Side Include (SSI) pentru o mai usoara intretinere a site-ului (mai ales cand construiti un site static) si acces FTP pentru transferul de fisiere facil.

Cu exceptia cazului in care va inscrieti pe o gazda specializata de web, cum ar fi WP Engine si Pressidium, altfel aceste caracteristici de baza sunt must-have. NU TREBUIE sa apelati la furnizorii de hosting care nu le furnizeaza.

Ignorati spatiul pe disc si capacitatea de transfer de date (pentru moment)

Spatiul pe disc si transferurile de date nu reprezinta un factor de comparatie semnificativ pentru cumparatori – in special daca sunteti noi in domeniu.

In primul rand, daca verificati, aproape toti furnizorii de hosting partajati ofera spatiu de stocare “nelimitat” si transfer de date. In timp ce termenul “nelimitat” nu este altceva decat un obiect de marketing utilizatorii de gazduire web au capacitate suficienta in stocarea si transferul de date. (In majoritatea cazurilor, este vorba de o putere RAM si de procesor care limiteaza utilizarea unui cont de gazduire nelimitat.)

0 Shares
You May Also Like