iPhone-2G-primul-pas-in-era-telefoanelor-mobile-de-tip-smartphone

iPhone 2G – primul pas in era telefoanelor mobile de tip smartphone

0 Shares
0
0
0

Fara nici o indoiala, se poate afirma faptul ca iPhone 2G a depasit toate asteptarile la aparitia sa in iunie 2007, cand a oferit intregii lumi ceea ce nu mai vazuse pana atunci la un telefon mobil.

Lipsit de clasicele butoane ale tastaturii (cu exceptia butonului de meniu), iPhone 2G a mizat pe o tastatura virtuala, prin intermediul ecranului multi-touch.

Aspectul elegant al designului si grosimea relativ ingusta ii confereau telefonului, din contra, un caracter rigid si stabil. Mai mult decat atat, numeroasele functiuni disponibile si aplicatiile instalate avansau, pentru prima data, un simplu telefon mobil la rangul de smartphone.

Multe piese telefoane iPhone erau inovatoare in ochii publicului de atunci, majoritatea fiind acum greu de inlocuit in cazul unei reparatii.

In ceea ce priveste partea de hardware, o prima remarca poate fi facuta asupra design-ului industrial atat de definitoriu pentru modelele iPhone. In aspectul exterior al dispozitivului iPhone 2G, caracterul minimalist si atentia pentru detaliu si-au spus cuvantul, in ecranul incadrat elegant cu margini de otel inoxidabil, in timp ce carcasa spatelui esre fabricata dintr-un aluminiu mat.

Interesanta era si forma modelului, care, prin suprafetele sale curbate si geometrie, era incredibil de comfortabil cand era tinut in mana. In alta ordine de ide, display-ul de 3,5” reprezenta cea mai atractiva facilitate, unica pentru un dispozitiv portabil de asemenea dimensiuni, cu 480×320 mexapixeli.

Desi rezolutia de 160 ppi nu reda o imagine fotorealistica, iPhone-ul prezenta totusi la acea vreme dispozitivul cu cea mai mare densitate de pixeli. Mai mult decat atat, iPhone 2G s-a autoproclamat de la aparitie un telefon compatibil cu cererile utilizatorilor sai. Cu un ecran bine compus, iPhoneul ramanea complet lizibil in exterior, chiar si in zile cu lumina puternica.

Cat despre sensorul de proximitate, acesta era astfel configurat incat sa previna consumatorii de la interactia accidentala cu ecranul in timp ce telefonul este apasat pe ureche. In completarea de piese telefoane iPhone vin si castile originale, incarcatorul, dispoitivul de descarcare si sincronizare a datelor cat si materialul de curatat ecranul, din microfibra.

Important este sa se tina cont de faptul ca, atunci cand trebuie inlocuita o piesa a telefonului, sa se opteze pentru cele originale, care pot fi gasite pe site-uri precum Magazingsm.ro .

Aspectul revolutionar al modelului 2G a constat in interfata sa, care permitea jonglarea numeroaselor functiuni integrate, trecand de la convorbiri telefonice, la a viziona filme sau asculta muzica, de la prezenta hartilor la performanta web-browsingului, doar prin cateva gesturi simple. Personalizarea browserului nu a fost, insa, niciodata lasata la dorinta fiecarui utilizator, background-ul fiind in mare acelasi de la un model la altul.

Cu toate aceste facilitati cuprinse de iPhone 2G, nu trebuie uitat totusi ca inainte de toate acest dispozitiv este un telefon. Apple a excelat si din acest punct de vedere, cu o calitate buna a convorbirilor, de o parte si de alta a receptorului. iPhone 2G surprinde, de asemenea, prin prezenta unei camere foto relativ modeste de 2.0 megapixeli, care face totusi fotografii reusite in lumina puternica a zilei, in schimb, din cauza absentei unui LED flash, fotografiile de interior pe timp de noapte sunt de o calitate slaba. Dar aceasta din urma nu ar fi fost singura nemultumire legata de camera foto, deranjanta fiind mai mult lipsa unor parametri de configurare a realizarii unei fotografii.

Pana la data lansarii iPhone 2G, nimeni nu a produs nici un telefon care sa faca atat de multe cu atat de putine si, in ciuda numeroaselor aspecte ce aveau nevoie de o imbunatatire, interfata touchscreen a telefonului a ridicat in mod evident nivelul, nu numai pentru un tlefon mobil, ci si pentru media playere portabile in general.

0 Shares
You May Also Like