Intretinerea viei cu clestele de gradina

0 Shares
0
0
0

Cand ai o vie si iti doresti ca aceasta sa produca o recolta cat mai bogata in sezonul care vine, trebuie sa respecti cateva lucruri importante. Inainte de venirea primaverii, trebuie sa ne pregatim via pentru urmatorul sezon de crestere, iar pentru asta este nevoie de taierea si legarea vitei de vie in mod corespunzator.

Daca ai o vie plantata de curand, adica toamna trecuta, trebuie sa cureti via de exemplarele care nu au supravietuit conditiilor meteo. Apoi, via trebuie taiata periodic si legata pentru a creste corespunzător asa ca vei avea nevoie de clesti de gradina si capse de la un producator de renume cum este Rapid.

Taierea

Prin taiere si legare via este dirijata de fapt sa aiba o crestere armonioasa. In ceea ce priveste taierea, aceasta se face in doua feluri. Va trebui sa facem o taiere in uscat si o taiere in verde, prima taiere facandu-se imediat dupa ce trece inghetul iar a doua in perioada de rodire.

Este foarte important sa folosesti instrumentele potrivite, adica sa folosesti foarfece si clesti de taiat via bine ascutiti si dezinfectati.

Legarea

Procedura care urmeaza dupa taierea de primavara este cea de legare a vitei de vie, mai precis a coardelor, care trebuie sa se faca la timp, altfel mai tarziu coardele isi vor pierde din elasticitate si va fi mult mai dificil sa le legi.

Prin legarea viei, se creeaza cele mai potrivite conditii pentru lastari, astfel incat ei sa creasca frumos pe coarda. Cu un cleste de gradina poti sa legi via foarte usor, acesta avand un container care se umple din cand in cand cu capse, insa nu va trebui sa schimbi capsele des, iar sistemul de incarcare a capselor permite incarcarea rapida.

Daca vrei sa cumperi unelte pentru legat via gasesti in magazinul Sanco Grup clesti de gradina si capse la preturi bune.

0 Shares
You May Also Like