Incarcarea-cu-freon-a-instalatiei-auto

Incarcarea cu freon a instalatiei auto

0 Shares
0
0
0

Freonul are o serie de caracteristici care il face util dar si periculos in acelasi timp. Desi freonul implica si o serie de aspecte negative nu putem sa ne imaginam viata fara el.

Daca nu am mai avea acest agent de racire alimentele nu ar mai rezista si toate ar fi pastrate prin scufundare in otet si sare asa cum inca se mai practica in unele zone de pe glob.

Faptul ca freonul exista a facut ca pastrarea alimentelor sa fie posibila si de asemenea ajuta si la transportarea lor pe distante considerabile fara ca acestea sa se strice si sa isi modifice proprietatile. Toate informatiile ne sunt prezentate de catre Incarcarefreon-auto.ro.

In ceea ce priveste masinile tot ceea ce va trebui sa faceti este sa va ganditi la perioadele din trecut si sa va imaginati acele veri toride in care nu aveati aer coditionat.

 

Desi freonul este o substanta toxica acesta nu intra direct in contact cu corpul nostru in nicio situatie in care este utilizat si se recomanda sa evitati sa intrati in contact cu el.

Toate sistemele frigorifice indiferent de care ar fi ele sunt inchise ermetic atata  vreme cat nu sunt prezente defectiunile, iar cantitatea de freon ramane cea initiala si nu se consuma cu timpul.
Freonul nu se strica in sistemul frigorific indiferent de cat de mult este utilizat in instalatia respectiva atata vreme cat nu apar si defectiuni.

Avand in vedere toxicitatea sa tot ce trebuie sa faceti este sa curatati bine in locul in care va aflati si aceasta este o sarcina destul de usoara pentru ca implica aruncarea mai multor lucruri.

Nu omiteti sa aruncati diverse lucruri care va pot pune viata in pericol oricat de mult tineti la ele. Va asiguram ca si prietenii sau familia va vor veni in ajutor.

Se recomanda sa schimbati frigiderul in momentul in care acesta este mai vechi de 10 ani iar pentru masini se recomanda sa urmati pasii de mai jos.

Utilizati aparate noi, partial automate care sa extraga uleiul si freonul care se afla in instalatia pentru aer conditionat si tineti cont si de procedurile de vidare pentru instalatie in care se observa si etanseitatea sistemului dar si daca sunt pierderi de freon undeva.

In cazul in care totul este bine urmeaza sa realizati incarcarea efectiva cu freon si sa puneti uleiul.

O procedura completa de incaracre presupune si urmatoarele etape: se va umple instalatia cu o cantiate de freon mentionata de catre producator pentru un anumit  model de masina, se completeaza cu o cantitate de ulei care a fost scoasa din instalatie in pasul anterior dupa care se masoara presiunea existenta in instalatie.

Se va recomanda un serviciu profesional care se va face cu aparate specializate indiferent daca masina are sau nu defecte mecanice in instalatie sau are scurgeri de freon.

Dupa ce se incara instalatia de climatizare cu freon trebuie sa se faca si testele pentru buna functionare pentru a se verifica parametrii instalatiei. Dupa ce se efectueaza si acest pas se va igieniza aparatul de aer conditionat.

0 Shares
You May Also Like