In-ce-cazuri-avem-nevoie-de-un-avocat-specializat-in-drept-penal

In ce cazuri avem nevoie de un avocat specializat in drept penal?

0 Shares
0
0
0

A avea de partea voastra un avocat care sa va scoata din incurcatura poate deveni o alegere foarte grea. In primul rand, trebuie sa cunoasteti pe cineva care sa va recomande un avocat foarte cunoscut si un excelent profesionist. In al doilea rand este vorba de onorariul pe care acesta il va percepe.

Trebuie sa va asteptati ca banii nu vor fi deloc putini. Sunt si avocati penali care ofera consultatii gratuite in prima faza. Acestia asigura asistenta juridica si reprezentarea de care inculpatul are nevoie.

Aria de expertiza a unui avocat penal acopera toate infractiunile ce sunt prevazute in Codul Penal, de la combaterea traficului si consumului ilicit de droguri la prevenirea si sanctionarea coruptiei, a evaziunii fiscal, precum si  prevenirea si combaterea criminalitatii informatice.

Sfatul unui specialist in drept penal este ca in cazul in care ati fost ori credeti ca ati fost fost implicat intr-o activitate infractionala sa nu dati nici un fel de declarati organelor de urmarire penala. De aceea, este bine sa aveti un avocat care sa va invete ce aveti de facut si sa va apere interesele.

In cazul in care sunteti chemat ca si martor, dar considerati ca marturia voastra v-ar aduce acuzatii, adica v-ar incrimina, este absolut necesar sa consultati un avocat inainte.

Pe tot parcursul urmaririi penale, avocatul penal are rolul de a va asigura de respectarea drepturilor procesuale prin asistarea la toate actele de procedura care se intocmesc de organele penale. Printre acestea se numara audierea partilor ori a martorilor, reconstituirile, perchezitiile, precum si cercetarile la fata locului.

Cazuri in care aveti nevoie de un avocat penal

In cazul in care va aflati in faza de judecata, avocatul penal va poate asista in legatura cu promovarea cererii ce are ca obiect contestatii la executare, eliberare conditionata, precum si intreruperea executarii pedepsei din motive medicale.

Un astfel de avocat specializat in drept penal va poate oferi servicii juridice profesioniste, tratand cauza cu maxim profesionalism si eficienta. Puteti apela la ajutorul unui avocat penal in urmatoarele cazuri: furt, talharie, inselaciune, infractiuni de coruptie, fals sub semnatura privata, luare si dare de mita, trafic de influenta precum si primirea de foloase necuvenite.

Un avocat penal se mai ocupa si de problemele cu legea ale clientului cu privire la criminalitatea informatica, la traficul sau consumul de droguri, evaziune fiscala, bancruta frauduloasa, spalare de bani, precum si ucidere din culpa, vatamare corporala ori conducere sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor.

Simplul fapt ca ati fost invinuit intr-o cauza de natura penala nu echivaleaza cu a fi gasit vinovat ori condamnat de catre instanta de judecata. Situatia va poate fi imbunatatita daca alaturi veti avea un avocat penal profesionist.

0 Shares
You May Also Like