Plumbing fixtures and piping parts

Importanta instalatiilor sanitare

0 Shares
0
0
0

Instalatia sanitara din casa este sistemul care reuneste distributia si evacuarea apei folosite in mod current. Realizarea sa corecta, adica folosind materiale de calitate si perfect armonizate contribuie, intr-o mare masura, la confortul pe care ni-l dorim fiecare dintre noi in propria locuinta.

Dupa cum stiti, apa rece presupune racordarea la reteaua publica, iar cea calda – care alimenteaza instalatia sanitara la casa – poate fi produsa cu gaz, electric, solar, geotermic. Tendinta secolului in care traim este de a se apela tot mai mult la energii regenerabile, iar acest lucru se traduce in cheltuieli curente mai mici, ceea ce este ideal pentru noi toti.

Cine nu isi doreste facturi mai mici la intretinere, curent sau gaz? Aceste instalatii sanitare vor acapara piata de profil in cel mai scurt timp, deoarece lumea incepe sa se acomodeze cu ideea folosii unor echipamente care sa nu consume foarte mari reurse.

Instalatia sanitara solara este cea care apeleaza la tehnologii foarte diversificate si eficiente avand in vedere ca investitiile se amortizeaza in cel mult trei ani. O astfel de instalatie poate sa acopere necesarul de apa calda in proportie de 95% din iunie pana in septembrie.

In functie de anotimp, acest sistem trebuie completat cu alte surse de apa calda. Panourile semi-transparente sunt integrate in acoperis fiind dotate cu un captator care transforma energia solara in energie electrica, ceea ce permite incalzirea apei si stocarea apei calde.

Panourile solare care au tuburi vidate au rolul de a converti energia solara in caldura, avantajul major fiind reprezentat de reducerea pierderilor si functionarea chiar si in zilele friguroase. Acest lucru se datoreaza faptului ca energia solara poate fi stocata in acumulatoare speciale, fiind folosita pentru alimentarea locuintei cu apa calda.

De ce alegem materiale de calitate

Canmd vine vorba de instalatia sanitara a locuintei, este bine sa alegeti tevi flexibile din polietilena reticulata si care sa aiba racorduri din alama zincata. Acestea au fost concepute sa reziste minimum 50 de ani, fiind usor de manevrat si montat. Un alt avantaj major al acestor tevi este faptul ca nu retin sedimentele.

Si teava de cupru este foarte rezistenta, fiind indicata pentru spatiile ceva mai inguste. Avand in vedere timpul pe care il petreceti in bucatarie, dar si importanta instalatiei sanitare din aceasta incapere, va trebui sa amplasati chiuveta in asa fel incat sa asigurati maximum de eficacitate si de efect estetic.

De aceea, chiuveta se incadreaza cel mai bine in blat. Cand vorbim de baie, automat ne gandim la dus. Dusul italian are avantaje practice in momentul in care ati realizat instalatia sanitara a casei. Acest dus creeaza un decor atipic, surprinzator si foarte placut in baie putand fi amplasat in orice colt al acesteia deoarece nu necesita nici un fel de margine, de cada de scurgere, nici perete despartitor si nici perdea. Este foarte igienic si se intretine foarte usor.

0 Shares
You May Also Like