Importanta-aparatului-de-aer-conditionat

Importanta aparatului de aer conditionat

0 Shares
0
0
0

Pana acum ceva timp detinerea unui aparat de aer conditionat era o dovada a luxului, astazi situatia nu mai este deloc asa. Aerul conditionat a devenit o necesitate, ba chiar este destul de bizar sa nu detinem unul. De la autoturismul personal, locuintele oamenilor si pana la magazine sau firme, nu exista context in care climatizarea sa nu-si aiba rostul si utilitatea.

Diversitatea ofertei este direct proportionala cu cererea, exista aparate de climatizare care sa se potriveasca perfect spatiului disponibil din casa dumneavoastra. Cele mai multe solicitari pentru astfel de aparate vin odata cu instalarea caldurii, vara, cand temperaturile ajung la un nivel atat de ridicat incat devine insuportabil de respirat in mod normal. In astfel de situatii, avem nevoie de climatizarea incaperilor, pentru a putea petrecem un timp placut asigurand conditiile propice de desfasurare a activitatilor.

In momentul in care decidem sa achizitionam un aparat de aer conditionat, trebuie sa tinem cont de anumite criterii si puncte cheie pe care le urmarim. Prima clasificare a aparatelor de aer conditionat este in functie de producatori, iar aceasta este adresata de cele mai multe ori cumparatorilor care nu sunt pusi pentru prima oara in fata unei astfel de achizitii.

Pe baza experietenei anterioare, cumparatorii pot devini fideli unui anume brand, si chiar daca vor dori inlocuirea sau achizitionarea unui nou aparat de aer conditionat, pot dori sa ramana la acelasi producator. Clasificarea aparatelor de aer conditionat Constanta este si in functie de puterea lor de racire.

Vom observa, in ofertele pe care le vom studia, ca puterea de racire a aparatelor de aer conditionat pentru uz casnic incepe de la 9000 BTU si ajunge pana la 24000 BTU. Capacitate de racire ar trebui calculata in raport cu dimensiunile incaperii in care urmeaza a fi instalat.

Puterea de racire poate ajunge, insa, pana la 90000 BTU, in cazul aparatelor de aer conditionat folosite pentru uz industrial sau comercial. In afara de producator, putere de racire si pret, un alt criteriu de alegere a aparatului de aer conditionat, existent in toata istoria acestuia, este zgomotul produs. Cu trecerea timpului, aparatele de aer conditionat au fost in permanenta imbunatatite, zgomotul produs de acesta ajungand sa fie din ce in ce mai redus.

Astazi, majoritatea producatorilor ofera cele mai silentioase astfel de aparate, fara a se pune problema unor costuri suplimentare. In functie de necesitatile, preferintele, precum si de posibilitatile dumneavoastra financiare, puteti de asemenea opta nu doar pentru aparate de aer conditionat de tip mono-split, ci si pentru aparate de aer conditionat de tip dublu-split sau multi-split. Acestea va vor permite instalarea mai multor unitati de interior, conectate, in schimb, la o singura unitate care se va afla in exterior.

Puteti avea grija de economiile dumneavoastra si apeland la un service aer conditionat autorizat care va avea grija ca instalarea acestui aparat de aer conditionat sa fie in parametrii normali.

Alte stiri actuale :

1. Sterge praful înainte de a porni aerul conditionat!
2. Câte autobuze RATB au aer conditionat
3. Temperatura buna fara aer conditionat
4. Cum sa îti protejezi sanatatea de aerul conditionat
5. Când trebuie verificata instalatia de aer conditionat! Vara ai nevoie de racoare si de curatenie în autoturism

0 Shares
You May Also Like