Greseli-la-interviul-de-angajare

Greseli la interviul de angajare

0 Shares
0
0
0

Toti am fost cel puti o data la un interviu de angajari. Din pacate sunt putine persoane care stiu ce greseli trebuie sa evite pentru a trece de interviu. In acest articol va prezentam care sunt cele mai comune greseli din timpul interviului.

Experienta profesionala dar si compatibilitatea cu companiile nu sunt singurele aspecte de care va tine cont un recruiter in momentul in care va prezentati la interviul de angajare. Aceste aspecte se evalueaza in general cu ajutorul unui CV si al scrisorii de intentie.

E foarte important sa stim cum sa comunicam in timpul unui interviu pentru un loc de munca pentru ca aceasta comunicare poate oferi angajaorului multe informatii esentiale in procesul de evaluare pe care nu are cum sa le extraga din CV.

De exemplu efectul Halo poate sa ifluenteze si procesul de recrutare si de evaluare a performantelor pe care le au candidatii. El apare in momentul in care exista o caracteristica particulara a nei persoane care se extinde asupra personalitatii sale si ajunge sa influentee si rezultatul pe care il are evaluarea.

Toate aceste mici lucruri care tin de modul in care va prezentati la interviu, cum ar fi tinuta, ticurile si raspunsurile ar trebui sa conlcreze pentru ca voi sa obtineti jobul pe care il oriti si de aceea este foarte important sa aveti grija la toate aspectele indiferent cat de nesemnificative par.

Chiar din momentul in care intrati in companie va recomandam sa va purtati cat mai frumos si cat mai natural cu toata lumea. Se recomanda sa nu va ganditi ca trebuie sa impriesionati numai pe cel care recruteaza pentru ca nu stiti niciodata cine are puterea de decizie in firma si mai bine va asigurati facand o impresie generala cat mai buna.

La un interviu conteaza destul de mult si limbajul non verbal. Sunt putini candidati care se gandesc si la aceste aspecte in momentul in care merg la interviuri de angajare. Limbajul non verbal este cel care spune multe despre o persoana si despre dorinta sa de a face parte dintr-o echipa ori despre verificitatea a ceea ce se afirma.

Pozitionarea ori mimica fetei de cele mai multe ori lasa loc unor interpretari si astfel daca tineti mainile incrucisate se vede un comportament de aparare, nevoia de a va atinge faa sau urechile denota ca incercati sa ascundeti cva.

Din nefericire este destul de greu sa controlam limbajul acesta la fel ca si microexpresiile si prin urmare se recomanda sa dati o atentie deosebita tinutei, posturii si modului in care tineti mainile sau expresia pe care o aveti pe fata. Totul se interpreteaza foarte usor.

Incercati ca in timpul inerviului sa nu fiti intrerupti de telefon. Una din cele mai des intalnite greseli de la interviuri pe care o persoana le poate face este sa nu inchida telefonul mobil in mommentu in care vine la interviuri. Omisiunea poate avea loc ori din cauza emotiilor dar se poate intampla si sa nu ne gadim ca telefonul ar trebui inchis pentru a nu deranja conversatia.

0 Shares
You May Also Like